6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

KASİF'ten proje hazırlama eğitimi

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından Samsun'da, “Proje Hazırlama Eğitimi” düzenlendi.

Proje Hazırlama Eğitimi'ne, Karadeniz Bölgesi'nin çeşitli illerinde kamu ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan 30 kişi katıldı. Eğitim programının açılışında bir konuşma yapan KASİF Başkanı Osman Reis, Samsun'un Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve benzeri uluslararası kuruluşlar tarafından sağlanan fonlara proje yazma konusunda Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Son bir yılda 17 adet uluslararası projeyi uygulamaya koyduklarını ifade eden Reis, proje deneyimlerini tüm Karadeniz Bölgesi'yle paylaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Dünyada problemlerin çözümünün ve kaynakların paylaşımının “proje” hazırlamaktan geçtiğini ve bu nedenle her sivil toplum kuruluşunun(STK) ve her yerel yönetim kurumunun uluslararası fonlardan sorumlu bir biriminin olması gerektiğini de belirten Başkan Reis, STK'lara destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

KASİF Genel Sekreteri ve Proje Eğitmeni Yaşar Bıyıklı tarafından da eğitime katılanlara Avrupa Birliği Hibe Fonları ve Dünya Bankası desteklerine proje yazma ve uygulama konusunda seminer verildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 16:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?