6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Katil zanlısına müebbet

Samsun'da kendisine yardım eden büfeciyi kaldığı çadırda üzerine benzin dökerek çadırla birlikte yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç, cinayet suçundan müebbet; gasp suçundan ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ikinci duruşmasında, Atakum ilçesinde Akman Büfe'nin sahibi olan 2 çocuk babası Turgut Akman'ı (43), hırsız girmesin diye büfesinin yanına kurduğu çadırda önce kafasına sert cisimle vurup darp edip daha sonra da üzerine benzin dökerek çadır ile birlikte yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Kemal K.'nin (19) yargılanması sona erdi.

Kemal K., bir önceki duruşmada verdiği ifadede, "Ben Samsun Yetiştirme Yurdu'nda kalıyordum. Ancak, 18 yaşını doldurunca yurttan ayrılmak zorunda kaldım. Bir arkadaşım vasıtasıyla Turgut Akman ile tanıştım. Kalacak yerimin olmadığını söylediğimde bana büfesinin önüne kurduğu çadırda kalabileceğimi söyledi. 2 haftadır, ölen Turgut Akman'ın çadırında yatıp kalkıyordum. Olay akşamı her birlikte içtik. Büfenin kasasında bulunan bozuk paraları bana vererek yakında bulunan bir benzin istasyonunda bütün yaptırmamı istedi. Yola çıkmadan cep telefonunu istedim. Annemle konuşmak için kendi kartımı taktım. Bana bidon vererek
akaryakıt istasyonundan benzin almamı istedi. Benzini alıp dönerken bir kişinin çadırın etrafında olduğunu gördüm. Beni görüp kaçtı. Çadırın tutuştuğunu gördüm. Çadıra vardığımda çadır alev aldığı için içeri giremedim. Yangında ben de elimden yüzümden yaralandım. Turgut Akman'ı ben öldürmedim" demişti.


İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gelen otopsi raporunda, Turgut Akman'ın ölümünün kafa travmasına bağlı kafatası kemik kırığı sonucu meydana geldiği, yangın esnasında canlı olduğuna dair delillerin bulunamadığı belirtildi. Kemal K.'nin öldürdüğü Turgut Akman'ın parasını da gasp ettiğinin tespit edilmesi üzerine, toplanan deliler doğrultusunda hakim, zanlıya son sözünü sordu ve kararını açıkladı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Kemal K., Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82 / 1 -h maddesine göre gasp suçunun delillerini ortadan kaldırmak için Turgut Akman'ı öldürmek suçundan müebbet hapis; gasp suçundan da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Cumhuriyet Mahallesi Andan Menderes Bulvarı'nda 21.10.2007 sabahı saat 05.45 sıralarında meydana gelen olayda, Akman Büfe'nin sahibi 2 çocuk babası Turgut Akman (43), büfesinin yanında kaldığı çadırla birlikte yakılarak öldürülmüş olarak bulunmuş, Kemal K. ise yüzünden yandığı için yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?