4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Katolik Kilisesi'nde iftar yemeği

Katolik Kilisesi Papazı Pierre Francoisse Rene Brunissen, kilisenin bulunduğu Ulugazi Mahallesi’ndeki yaklaşık 20 esnaf ve vatandaşa iftar yemeği verdi. Samsun Müftü Yardımcısı Hasan Görer, Ulugazi Mahallesi Muhtarı Filiz Kavalcı ve yaklaşık 20 esnaf ve vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde konuşan Pierre Francoisse Rene Brunissen, 10 yıldır Katolik Kilisesi Papazı olduğunu belirterek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftar yemeği uygulamasını sürdürdüğünü söyledi. Pierre Francoisse Rene Brunissen, "Burada kalırsam önümüzdeki yıllarda da bu geleneği sürdürmek istiyorum. Dünyada terör var. Din alet edilerek terörle savaş yapılıyor. Allah katında böyle bir şey yok. Allah terörü istemez" dedi.

Papaz Brunissen daha sonra, "Tüm evreni seven, göklerdeki kuşlara yemini veren, doğayı güzel bir şekilde giydiren Allah’ım, bütün bu yarattıkların ve bize verdiğin yemekler için seni överiz. Sana şükrederiz. Yeryüzündeki bütün kullarından gerekli gerçekleri esirgeme. Amin" şeklinde dua etti.

Daha sonra davetliler iftarını açtı. Mercimek çorbası, salata, tavuklu pilav ve pidenin servis yapıldığı iftara katılanlar, Müslümanlar’ın kutsal ayı Ramazan’da böyle bir etkinliğin kaynaşma ve duyguların ön plana çıkarılması açısından önemine dikkat çekerek, "Davet ettiler geldik" dediler.

samsun
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 09:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?