2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kavak kardeş belediyesini seçti

Samsun'un Kavak İlçe Belediyesi, İspanya'nın Santa Coloma Belediyesi ile 'kardeş belediye' oldu.

Kardeş Şehir Projesi kapsamında Kavak Belediyesi'nde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Belediyeler Birliği Uzmanı Dr. Sultan Gündüz, Kavak Kaymakamı Kenan Esgin, Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sabri Koşoğlu, Kavak oda başkanları ve belediye çalışanları katıldı. Toplantıda Türkiye Belediyeler Birliği Uzmanı Dr. Sultan Gündüz tarafından projenin içeriği ile ilgili bilgiler verildi.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 2 bin 500 belediye arasından ilk 10'a seçilen Kavak Belediyesi, İspanya'nın Santa Coloma Belediyesi ile kardeş belediye olarak belirlenerek "Kardeş Şehir Projesi" kapsamına dahil edildi. Projenin genel hedefi, Türkiye'deki belediyelerle Avrupa Birliği ülkeler arasındaki ülkelerdeki belediyeler arasında uzun vadede sürdürülebilir işbirliği ve diyalog kurulmasını ve güçlendirilmesini sağlamak. Ayrıca proje Türk ve İspanyol küçük ve orta ölçekli 10 belediye arasında yerel, ekonomik ve sosyal kalkınma planları oluşturulmasında sürdürülebilir işbirlikleri ve kardeş şehir ilişkilerinin kurulması, İspanya Belediyeler Birliği arasında sürdürülebilir bir işbirliği oluşturarak daha geniş ölçekte kardeş şehir ilişkilerinin ve yerel yönetimlere yönelik ortak projelerinin sağlanmasını hedef alıyor.

Türkiye Belediyeler Birliği Uzmanı Dr. Sultan Gündüz, projenin Türkiye Belediyeler Birliği tarafından önerildiğini, Avrupa Birliği fonlarından yaralanabilmeleri için belediyelerin yabancı belediyelerle ortaklıklar kurmalarının son derece önemli olduğunu, bu projenin ülkeler adına kültürel ve toplumsal anlamda kaynaşmaların sağlanması yardımcı olacağını söyledi.

Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, 2 bin 500 belediye arasından ilk 10'a girerek bu projenin içerisinde yer almalarının Kavak Belediyesi'nin gücünü ortaya çıkardığını, Santa Coloma ile kardeş şehir ilişkilerini kuracaklarını ve Avrupa Birliği projelerine ortak projeler hazırlayacakları ifade etti.

Belediyeler tarafından hazırlanacak ve onay görecek projelerin, 6 ay içerisinde somut olarak uygulamasına başlanacak.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?