2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kavak OSB 500 kişi istihdam edecek

Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, OSB'de şu an itibariyle 250 kişinin istihdam edildiğini ve bu yılın yaz ayı sonlarına doğru yeni yatırımlarla birlikte hedeflerinin 500'ü bulacağını dile getirdi.


OSB'nin 1. etabının 500 dönüm ve 53 parsellik alan içerisinde yer aldığını dile getiren Kesici, OSB'de 8 ayrı fabrika imalatının yapıldığını ve 2 fabrika inşaatının devam ettiğini belirtti. İstanbul'da yaptıkları bir dizi ziyaretlerde bir boya firmasıyla görüştüklerini açıklayan Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, "Çarşambalı olan iş adamı arkadaşımız ilerleyen günlerde yatırım yapmak ve bu konuda görüşmek üzere ilçemize gelecektir. OSB'de 2009 yaz sonuna kadar 12 civarında fabrikanın imalatına başlanması bekleniyor.

Böylece OSB'de 250 kişi olan istihdam sayısı 500'e çıkması öngörülüyor. Sanayideki işçi ihtiyaçlarını karşılamak için belediyemiz bünyesinde Kavak Meslek Edindirme Kursları (KAVMEK) adı altıda eğitim merkezi açtık. Belediyemizin açtığı kursa İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi gerekli destekleri sağladı" dedi.
Seçim beyannamelerinde işsizlikle mücadelenin önlenmesi konusuna öncülük vereceklerini ve bu yönde çalışmalarının artarak devam edeceğinin altını çizen Kesici, bu eğitimlerden insanları geçirerek istihdama katkıda bulunmuş olduklarını ve daima olacaklarını ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 18:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?