6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kavak OSB cazibe merkezi oldu

Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, 1993 yılında kurulan Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nin(OSB) yatırımcılar için cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Başkan Bahri Kesici, OSB'de bir dizi incelemelerde bulundu. Firma sahipleriyle görüşen Kesici, sanayinin son durumu ile ilgili bilgi aldı. OSB ile ilgili açıklama yapan Bahri Kesici, yüzlerce kişiye istihdam imkanı oluşturulduğunu belirtti.

OSB'ye her geçen gün yatırımcı firmaların geldiğini dile getiren Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, "Kavak OSB'yi yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirdik. Bununla birlikte yatırımlar artacak. Çünkü, Samsun'da ve diğer bölgelerin sanayilerinde yer yok. Burada yer ücretsiz. Yatırımcının isteğine göre 15 dönüme kadar arsa tahsisi yapılıyor. 1993 yılında kurulan 140 hektarlık OSB'nin 500 dönüm ve 53 parsellik 1. etabını önümüzde ki sene yeni gelen yatırımcıyla tamamen dolar. 2. etap çalışması ise 900 dönümlük yerde yatırımcıya arsa tahsisi yapılacak" dedi.

Tekstil ve gıda sektöründe yeni yatırımcılara arsa tahsisi yapıldığına dikkat çeken Kesici, OSB'de toplam 250 kişinin istihdam edildiğini ve 1 sene sonra bu sayının yeni yatırımlarla 500'ü bulacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 11:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?