4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kavak'ta 200 kişilik istihdam

KAVAK'TA 200 KİŞİLİK İSTİHDAM

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, "1 yıllık süre içerisinde yaptığımız en önemli çalışma, yaklaşık 200 kişinin istihdam edilmesine katkı sağlamak oldu" dedi.

Samsun'un Kavak ilçesinde göreve geldikten sonra geçen 1 yıllık süreci değerlendiren Belediye Başkanı Şerif Ün, 6 kilometrelik Paşasuyu isale hattının döşendiğini, bu vesile ile 19 Mayıs Mahallesi'nin su probleminin ortadan kalktığını, Akdağ'dan gelen suyun arıtmasının yapıldığını, Bahçelievler ve Yaşar Doğu Mahallelerinde yol açma çalışmaları ve parke döşeme çalışmaları yapıldığını açıkladı.

İlçede 1 yıllık süreçte yaptıkları en önemli işin yaklaşık 200 kişinin istihdam edilmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Başkan Şerif Ün, "Novak Konfeksiyon Şirketi Kavak'ta 16 bin 670 metrekarelik bir alanda konfeksiyon atölyesi kuracak. Bu çalışma öncesinde bu atölyede çalışacak yaklaşık 200 kişi, Kavak Belediyesi İtfaiye Amirliği'nin bulunduğu yerde 4 aylık bir eğitime tabi tutuluyorlar. Novak tarafından Kavak OSB'de kurulacak atölye yapılana kadar bizim kapalı pazar yeri olarak yaptığımız yeri kendilerine tahsis edeceği ve atölye kurulduğunda işi başlayacak olan Kavaklı gençler bu zaman içerisinde işsiz kalmayacak" diye konuştu.

Novak'ta çalışacak Kavaklı gençlerin 4 aylık eğitim süresi içerisinde penye tekstil ve triko dikimi eğitimine tabi tutulduklarını ifade eden Başkan Ün, "Novak ile Kavak gelişimini sürdürecek, gelecekte daha büyük yatırımlar yapılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 10:45:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 12:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?