4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kavak'ta 500 kişiye iş imkanı

KAVAK'TA 500 KİŞİYE İŞ İMKANI

Samsun'un Kavak ilçesinde kurulacak tekstil fabrikasında 500 kişiye iş imkanı sağlanacak.

İŞKUR ve Kavak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği istihdam garantili meslek edindirme kursu kapsamında 185 kişinin eğitimleri sürüyor.

Belediye, istihdam için itfaiye binasında kursun düzenlenmesine izin verip kalifiye eleman yetiştirilmesine imkan sağlarken, Novak Grubu ise fabrika yapımını sürdürüyor. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil, İŞKUR Müdürü Tahsin Bayar, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, fabrikada çalışacak kursiyerlerin çalışmalarını yerinde inceledi ve şirket temsilcilerinden bilgi aldı. İtfaiye binasındaki çalışmaları inceleyen ve çalışanlarla sohbet eden Güzeloğlu, üretilen ürünleri de kontrol etti.

Firmanın fabrikanın inşaat çalışmalarını sürdürdüğünü, Kavak Belediyesi'nin ise inşaatın bitmesini beklemeden yer tahsisi yaparak gençlerin eğitim almalarını ve çalışmalarını sağladığını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, üretilen ürünlerin İstanbul'a gönderildiği bilgisini verdi. Doğrudan istihdama büyük bir katkının sağlandığını ifade eden Güzeloğlu, "2010 yılının ortalarında 500 kişiye istihdam sağlanacak. Kavakta işsizlik adına önemli katkı. İstihdam öncelik bir çalışma ve çaba içerisindeyiz. İnşallah bu devam edecek. Kavak OSB inşaatı bir yandan devam ederken, istihdama ayrıca bir katkı sağlanması mutluluk verici" dedi.

KAVAK'TA 500 KİŞİYE İŞ İMKANI
KAVAK'TA 500 KİŞİYE İŞ İMKANI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 18:16:02
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 18:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?