6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kavi'den istihdam tavsiyeleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) "Gençlik, Girişimcilik ve İstihdam" konulu panel düzenlendi.

Panelde İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsamettin Kavi bir konuşma yaptı.


Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan panele konuşmacı olarak katılan ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsamettin Kavi, insanoğlunun doğasındaki en büyük özelliğinin kendi koyduğu hedeflerine doğru adım atabilmesi olduğunu, kaderin gerçek olduğunu, yalnız kadere yön vermenin insanın kendi elinde olduğunu söyledi.

Geleceğe yönelik planlar yapılması ve hedefler konulması gerektiğine işaret eden Hüsamettin Kavi, öğrencilere yönelik, "Sizi, siz yapan özelliklerinizi
gözden geçirin. Kendinize sorun, 'ben neyim, kimim ve bana değer katan neler var bende?' Sizi siz yapan sosyal çevredir, dostlarınız, arkadaşlarınızdır. Üniversite bitsin veya bitmesin derneklerle, vakıflarla ilişkiler kurun, ticaret ve sanayi odalarına ulaşmaya çalışın. Bunlar sizlere yeni arayışlar yeni dostlar, girişimcilik rotasında yeni imkanları beraberinde getirecek. Saydığım bu özelliklerinize, sizlerde bulunan bu özelliklerinize değer katmaya çalışın" dedi.


Dünyadaki pazarlama konusuna da vurgu yapan Kavi, "Malzeme iyi olabilir, siz harikada olabilirsiniz ama yetmez. Bugün pazarlama dünyasına satacaksınız kendinizi. Sizi siz yapan özelliklerinizi karşınızdakine aktaramıyorsanız, anlatamıyorsanız, yazık o zaman size" diye konuştu.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Bulut, Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Prof. Dr. Ferşat Kolbakır'ın hazır bulunduğu panele üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. İlgiden dolayı, 515 kişi kapasiteli Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi doldu ve bazı öğrenciler paneli ayakta takip etti. Panelde Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Merkez Müdürü Hasan Güner, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sosyal Destek Proje Uygulama Koordinatörü Rahmi Aksu ve Proje Geliştirme Merkezi Eğt. Danş. Ltd. Şti. Genel Müdürü Adnan Hacıbebekoğlu da birer sunum yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 19:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?