6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kavun karpuz üreticileri yarışacak

Samsun'un Bafra ilçesinde, belediye tarafından 12.'si düzenlenecek olan Kavun Karpuz Yarışması'nın bu yıl 10 Ağustos'ta yapılacağı açıklandı.

Türkiye'nin ikinci büyük ovası olan Bafra'da yetiştirilen kavun karpuzun tanıtılması ve pazar ağının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Kavun Karpuz Yarışması'nın bu yıl 12.'si düzenlenecek. Bafra Belediyesi ile Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenleyeceği Kavun Karpuz Yarışması'na geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine çok sayıda üreticinin katılması bekleniyor.

10 Ağustos 2008 günü Asırlık Büyük Parkta yapılacak organizasyon saat 13.00'de başlayacak. Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, kavun karpuz üreticilerinin yine kıyasıyla yarışacağı etkinlikte, ayrıca izleyenlerin de katıldığı farklı yarışmalar yapılacağını söyledi. Karpuz Kavun Yarışması'nda dereceye girecek üreticilere çeşitli hediyeler verilecek.

Yarışmada; Birincilere; 400 litrelik ilaç pülverizatörü, 50 şer litre mazot, birer Cumhuriyet altını ve kupa, İkincilere, 50 şer litre mazot, birer adet yarım altın ve kupa, Üçüncülere, 50 şer litre mazot, birer adet çeyrek lira ve kupa, Dördüncülere, birer adet çeyrek altın ve plaket, Beşincilere ise, birer çeyrek altın ve plaket verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 12:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?