2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kayak Merkezi'ne ek tesis

Samsun'da 2 yıldır yürütülen çalışmalar kapsamında Ladik Akdağ Kış Sporları Merkezi yapımına termal tesis projesi de eklendi.


Samsun Kayak Kulübü Başkanı Ebubekir Kibaroğlu ile yönetim kurulu üyeleri Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret ederek, Akdağ'da kayak merkezi yapım çalışması kapsamında yurt dışından gelen ankraj ve diğer teknik malzemeler ile proje de gelinen nokta hakkında bilgi verdi.


Projenin kazandırılması için kararlı bir şekilde çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Karadeniz Bölgesi'nde kış ve kayak turizmi açısından Ladik ilçesinin önemli alt yapı ve zenginliği olduğunu söyledi.


Telesiyej ve kayak alt yapısı malzemelerinin Türkiye'ye ulaştığını, hava şartlarının inşaat için elverişli hale gelmesiyle montaj çalışmalarına başlanacağını dile getiren Güzeloğlu, yapılacak çalışmalarla 2009 yılı içerisinde Akdağ'da kayak yapılacak bir alt yapının oluşturulmasını hedeflediklerini kaydetti.


"Akdağı cazibe ve çekim merkezi haline getireceğiz" diyen Güzeloğlu, "Yol, su ve elektrik sorunları çözüldü. Alanın bütünlüğü İl Özel İdaresi’nin yetkisindedir. Bölgede kış ve kayak turizmi merkezi dışında, Ladik'te bulun termal alt yapıda değerlendirilecek. Hamamayağı mevkisinde termal tesis yatırımı için devre mülk başvurusu yapıldı ve Ladik meclisi bunu onayladı. Hazine dönük tahsis işlemleri ise devam etmektedir. Ladik'te termal ve kayak turizmini birleştiren ve Türkiye'de ender olan, elde edilmesi kolay olmayan bir bütünlük sağlayacağız. Samsun'un turizm adına gelişmesi ortaya koyduğumuz 2023 yılı hedefleri içerisinde bu projeler gerçekleşecek" dedi.


Havza ilçesinde de termal sondaj çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Güzeloğlu, mart ayında çalışmaların tamamlanacağını, bölgenin termal turizm ve kış sporları açından da daha da zenginleşeceğini ifade etti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) de dahil olacağı proje kapsamında OMÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Akan da ziyarette hazır bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 15:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?