4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kayak tesisi açılışı bekliyor

KARADENİZ'İN İLK KAYAK TESİSİ AÇILIYOR

Samsun Akdağ'da yapımı tamamlanan Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi 10 Ocak'ta hizmete giriyor.

2005 yılından buyana yürütülen Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi çalışmalarında sona gelindi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kış Sporları ve Turizm Merkezi ilan edilen Akdağ'da Karadeniz'in ilk kayak tesisi tamamlandı. İnşaat sürecinde Ladik ilçesi ile Akdağ arasındaki 7 kilometrelik yolun alt yapısı bitirilirken, elektrik, su ve kanalizasyon çalışmaları tamamen bitti.

Bin 400 metre uzunluğundaki ikili sandalye şeklinde telesiyej de tamamlanırken, güzergaha 16 direk dikildi. Samsun Kayak Merkezi'ne tahsis edilen bin 250 metrekarelik alanda yapılan komplekste kayak kiralama odası, kafeterya, 200 kişilik lokanta ile 16 kişilik butik otel inşaatı proje kapsamında hayata geçirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin eğitim amaçlı hizmet vereceği Akdağ'da, İl Özel İdaresi kayak sporu için tüm alt ve üst yapıları hizmete hazır hale getirdi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, tesislerin 10 Ocak'tan itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Karadeniz'in ilk kayak tesissini hizmete sokmanın onurunu yaşadıklarını belirten Karanfil, tesisin Samsun'a prestij kazandıracağını kaydetti.

Ladik'in kış sporlarına uygunluğunun yanında, yayla şenlikleri ve çim kayağı gibi etkinliklere de uygun olduğu ifade eden Karanfil, "Bizim amacımız burayı sadece kış döneminde 3-4 ay kullanmak değil, onun dışında mekanik tesisi yazında çalıştırarak yayla turizmine hizmet edecek bir noktaya getirmektir" dedi

Samsun Kayak Kulübü Başkanı Ebubekir Kibaroğlu ise kulüplerine ait tesislerin de hazır olduğunu, gelecek hafta il birinciliği yarışmalarını Akdağ'da düzenleyerek, Samsun'da kar sporuna start vereceklerini belirtti.

KARADENİZ'İN İLK KAYAK TESİSİ AÇILIYOR
KARADENİZ'İN İLK KAYAK TESİSİ AÇILIYOR
KARADENİZ'İN İLK KAYAK TESİSİ AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 16:15:04
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 16:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?