2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kaybettiği gözüne kavuştu

İlköğretim 5. sınıfa giderken arkadaşının parmağını gözüne sokması sonucu bir gözünü kaybeden Öznur Kartal, Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından ameliyat ettirildi.


Vezirköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nca ameliyat ettirilen Öznur Kartal (19), Kaymakam Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundu. Vezirköprü'ye bağlı Sarıalan Köyü İlköğretim Okulu 5. sınıfına giderken okul bahçesinde oyun oynadığı sırada kazara arkadaşının parmağının sol gözüne gelmesiyle gözü akan Öznur Kartal, 5 yıldır yaşadığı sıkıntıları anlatarak yardım istediği Filiz Karaömeroğlu'nun girişimleri sonucu İstanbul Dünyagöz Hastanesi'nde ameliyat oldu.


Sol gözü alınarak yerine lastik göz takılan Öznur Kartal, annesi Fatma Kartal (51) ile birlikte önce Kaymakam Erol Karaömeroğlu'nu makamında ziyaret ederek yardımlarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra kaymakam Erol Karaömeroğlu'nun eşi Filiz Karaömeroğlu'nu evinde ziyaret ederek yardımlarından ötürü teşekkür eden anne Fatma Kartal, kızını maddi imkansızlıklardan dolayı ameliyat ettiremediklerini, gözündeki rahatsızlık nedeniylede okulda arkadaşlarının dalga geçtikleri için okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Anne Kartal, "Kaymakam bey ve eşi Filiz hanımdan Allah razı olsun. Onlara minnettarız" dedi.


Filiz Karaömeroğlu da Haziran ayında Kunduz'da düzenlenen doğa yürüyüşü sırasında karşılaştığı Öznur'un gözündeki rahatsızlığın dikkatini çektiğini ve olayı öğrenince çok üzüldüğü belirtti. Filiz Karaömeroğlu, "Talihsiz bir olay yaşayan Öznur'un bu nedenle de okulu bırakması beni çok üzdü. Bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük. Yaptığımız araştırma sonucunda ameliyatla Öznur'un eski görünümüne kavuşabileceğini öğrendik. Onu bu haliyle görmek beni son derece mutlu etti" dedi.
İstanbul Dünyagöz Hastanesi'nde ameliyat olarak 2.5 aylık bir tedavi sonrası taburcu olan Öznur Kartal'ın tüm masraflarının Vezirköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılandığı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 20:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?