2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kayıkla okumaya gidiyorlar

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Baraj Gölü'nü teknelerle aşarak okuma-yazma kursuna katılan köylülerin azmi herkese örnek oldu.


Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, "Ana Kız Okuldayız" kampanyası çerçevesinde ilçeye 16 kilometre mesafede bulunan Kıratbükü köyünde açılan kursa kursiyerlerin bir bölümü kayıkla geliş-gidiş yapıyor. Altınkaya Baraj Gölü'nün kenarında bulunan Kıratbükü köyünde açılan okuma-yazma kursuna Toprak, Doruk ve Körmenlik Mahallelerinden gelen kursiyerler, yol olmadığı için kayıkla ulaşım sağlıyorlar. Kurs öğretmeni Emekli öğretmen Nurçihan Palamut, "Kursiyerlerimiz en azından içeceğimiz ilacın
baş harfini öğrensek yeter diyorlar. Barajın öbür tarafından okuma-yazmayı öğrenmek için geliyorlar. Amaçları kendilerine ve etrafındakilere faydalı olmak. Her gün bıkmadan usanmadan kursa geliyorlar. Kursun 10. gününde hiç fire vermeden devam ediyorlar. Verilen ödevleri yapıyorlar. Hep birlikte büyük bir zevkle eğitim için geliyorlar" dedi.


Karı-koca okuma-yazma kursuna gelen Hüseyin Çoşkun (55) ve Eşi Şerife Çoşkun (53), 2 kilometre yürüyerek okuma-yazmayı öğrenmeye geldiklerini söyleyerek, "Okuyamadık ve cahil kaldık. Bize bu imkanı sağlayan Kaymakamımıza ve kurs öğretmenimize teşekkür ederiz" dedi.
İnşaatlarda kalıp ustası olarak çalışan Halil Yılmaz (29), "Acil diye doğum haneye giriyoruz. Niçin? Cahillikten dolayı. Okumadığımız zaman cahillik üzerimizde bir yük olarak kalacak. Okursak nereye gideceğimizi biliriz" şeklinde konuştu.
Okumak için Toprak Mahallesi'nden gelen inşaat işçisi Ramazan Yılmaz da, "Okuma-yazmayı öğrenebilmek için kayıkla gelmek mecburiyetindeyiz. Bir otobüse biniyorum, koltuk numaramı bile bilmiyorum. Okuma-yazmayı öğrenmek istiyorum" ifadelerini kullandı.


Kızı Kadriye Yılmaz'la (19) birlikte kursa gelen Bayramiye Yılmaz (44) ise, "Eşim taşımacılık yapıyor. Geç kaldığı zaman merak ediyorum ama bir telefon açmayı bile bilmiyorum. O yüzden okumak istiyorum "dedi.
Kıratbükü köyünde devam eden kurslarda okuma-yazma kurslarında eğitim gören 26 kursiyer kendilerine böyle bir imkan tanındığı için İlçe Kaymakamı'na teşekkür etti

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?