6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kayıt dışı istihdam oranı yüzde 65

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, Samsun genelinde kayıt dışı istihdam oranının yüzde 65 olduğunu söyledi.

Kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda mücadelelerinin devam ettiğini belirten Çalışkan, kayıt dışı istihdam oranının yüzde 65.5 olmasının çok ciddi ve üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Doğu ve Güneydoğu illeriyle eşdeğerde bir kayıt dışı istihdam oranının Samsun'da olduğuna dikkat çeken SGK Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, "Bu konuda sıkıntısı olan vatandaşlarımız 'Alo 170 kayıt dışı istihdam' hattımızla bizlere ulaşabilirler. Kayıt dışı işçi çalıştıran yerlere ihbarlar doğrultusunda sosyal güvenlik kontrol vasıtasıyla değerlendirip sonuçlandırıyoruz. Dolayısıyla kayıt dışı istihdam sayesinde önce işverenlerimiz başta olmak üzere herkesi bilinçli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ayrıca, işverenler çalıştırdıkları her işçinin istihkaklarını bankalar vasıtasıyla verecekler. Kayıt dışı çalıştırmayan ve primlerini zamanında yatıran şirketlere yüzde 5'lik priminin hazine tarafından karşılanması kolaylığı getirildi. Bu uygulama kayıt dışı işçi çalıştırmama konusuna teşvik amacıyla yapıldı" dedi.

Kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda bütün resmi kurumlarla da işbirliği halinde olduklarının altının çizen Saffet Çalışkan, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı portföy muayeneleriyle kayıt dışı çalışmaları aldıklarını ve sorgulamalarda değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

Çalışkan, "Kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi noktasında biz üzerimize düşen görevi yapacağız ve bu konuda kayıt dışı çalışan vatandaşlarımız bize ulaşmasında fayda vardır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 13:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?