6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kaymakam, 4 günde 54 köy gezdi

Samsun'un Vezirköprü İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, ilçeye bağlı 137 köyün 54'ünü 4 günde gezerek hem vatandaşların problemlerini yerinde gördü hem de bir rekora imza attı.


İlçeye bağlı tüm köylere ziyarette bulunacağını söyleyen Kaymakam Karaömeroğlu, köy muhtarlarından eksiklikler konusunda bilgi aldı.

Köydeki okulları ziyareti esnasında öğrencilerle de sohbet eden Kaymakam Karaömeroğlu, anaokulu öğrencilerine de çikolata ikram etti. Karaömeroğlu, köylere hizmet için tüm imkanların seferber edeceklerini belirterek, "Kaymakamlık olarak imkanlarımız ölçüsünde ilçeye bağlı köylerimizin tamamını tek tek gezerek hem insanlarımızla yakın diyalog kuruyoruz hem de ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz.

Gezdiğimiz köylerimizde öğretmenlerimizle, muhtar arkadaşlarımızla ve vatandaşlarla yaptığımız görüşmeler sonunda, köylerimizde neler yapmamız gerektiğini belirliyoruz. 2009 yılı planlamamızı da buna göre yaparak tüm köylerimizi Avrupa standartlarına uygun hale getirmek niyetindeyiz. Yeter ki köylü vatandaşlarımız mutlu ve huzurlu olsunlar" dedi.


Kaymakamlık olarak amaçlarının köylerdeki yapılanları ve eksiklikleri tespit etmek olduğunu ifade eden Kaymakam Karaömeroğlu, çocukların eğitiminde ana sınıflarının çok önemli olduğunu vurgulayarak tüm köy okullarında ana sınıflarının açılmasını istedi. Karaömeroğlu, köylerde vatandaşlara çocuklarını eğitimden mahrum bırakmamalarını söyleyerek, "Çocuklarınızın iyi eğitim almasını istiyorsanız, kendilerini öz güvenleri olsun diyorsanız, köylerde önce ana sınıflarını açacaksınız, sonra köyün sorunları çözülecek" dedi.


Karaömeroğlu, 'Ana-Kız Okuldayız Kampanyası' çerçevesinde köylerde yapılan çalışmalar sonunda okuma-yazma bilmeyen vatandaşların açılan kurslara devem etmemesi durumunda o köye yardım yapılmayacağını belirtti.
Kaymakam Erol Karaömeroğlu ile birlikte köy gezilerine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı İlker Emirze, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Cavit Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Arslan, Vezirköprü Köye Yönelik Hizmetler Birliği Bakımevi Şantiyesi Sorumlusu Onur Çobanoğlu ve Vakıf Müdür Vekili Ahmet Akdoğan katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 10:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?