6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kaymakam Boyacı'dan ilk köy ziyareti

Samsun'un Bafra İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı, ilçeye bağlı 4 köyü ziyaret ederek, köylülerin sorunlarını dinledi.

Kaymakam Boyacı, Bafra ilçesine bağlı kırsal köylerden olan Boğazkaya, Ozan, Dereler ve Büyük Yeraltı Köylerini ziyaret etti. Bafra ilçesinin kırsal köyleri için Boğazkaya köyünde taşımacılıkla eğitim öğretim yapan Boğazkaya ilköğretim okulunda araştırma ve inceleme yapan Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, öğrencilerden İstiklal Marşı'nı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve Atatürk ilkelerini dinleyerek, öğrenciler ile sohbet etti. Kaymakam Boyacı, öğrencilere okul dönüşünde sürekli evlerinde ders tekrarı yapmaları gerektiğini tavsiye ederek, "Öğrenciler, günümüzde bilenle bilmeyen bir olmaz. Ülkemizin ve bölgemizin gelişmesi için sürekli kitap okuyun. Sürekli kitap okuyan her konuda kendini bilgi sahibi yapar. Çok kitap okuyan öğrencilerimizi ödüllendireceğim" dedi.


Daha sonra Ozan köyündeki vatandaşlardan köy sorunlarını dinleyen kaymakam Ayhan Boyacı'ya, Boğazkaya ve Ozan İlköğretim Okullarının öğretmen sıkıntısı çektiğini bölge muhtarları bildirdi. Kaymakam Boyacı da bu konuda noksanlıkları gidermek için gereken çalışmayı yapacağını kaydetti. Ozan İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin kitap okumalarını dinleyen Kaymakam Ayhan Boyacı, eğitim-öğretim seviyesinin Bafra ilçesinde çok iyi olduğunu, eğitim-öğretimin köylerde ve şehir merkezinde her zaman eşit olması için yoğun çalışma yapacaklarını vurguladı.
Normal şartlarda 15 günde yapılan araştırma ve incelemelerle yeşil kart sorununun tamamlanacağını belirten Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, köylerde bazı sıkıntıların olduğunu ve sıkıntıların giderilmesi için çok yönlü olarak çalışma başlattıklarını kaydetti. Dereler köyünde vatandaşın göç, odun ve elektrik sorunlarını dinleyen Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, "Köylerden göçün giderilmesi için projeler hazırlayacağız. Bafra'da ben moral buldum. Bafra hem kırsal hem de ova alanıyla tarım alanında bereketli bir ovadır. Köylerimizin elektrik sıkıntılarını gidermek içinde çok yönlü çalışacağız" diye konuştu.


Büyük Yeraltı köyünde vatandaşların köy sorunlarını dinleyen Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, şunları kaydetti: "Köylerimizde temizlik makineleri yok. Bu konuda gereken çalışmayı yapacağız. Vatandaşlarımızın çevre temizliği konusunda titiz bir çalışma yapacaklarına inanıyorum. Çöplerin ağızları kapatılarak, gerekli yerlerde toprağa bırakılacaktır. Köylerimizdeki elektriğin volt sıkıntısını giderme konusunda gereken çalışmayı acilen başlatacağım."

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 13:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?