2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kaymakam köy ziyaretinde

Samsun'un Vezirköprü İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Sarıdibek ve Tahtaköprü köylerini ziyaret etti.


Vatandaşların sorunlarını dinleyen Karaömeroğlu, Sarıdibek köyünde yaptığı konuşmada, Sarıdibek ve Tahtaköprü köy yollarının programa alındığını ve KÖYDES projesi kapsamında 370 bin TL kaynak ayrıldığını açıkladı. Karaömeroğlu, ilçenin en mağdur iki köyü Sarıdibek ve Tahtaköprü'nün bu mağduriyetinin giderilmesi için özel yatırım yapılacağını belirterek, "Bölgenin dağınık olmasından dolayı kaynak problemi var. Önce ana yolu kurtaralım, mahallelerin sorunlarını daha sonra gideririz" dedi.


Kaymakam Karaömeroğlu su konusunda, Sarıdibek köyünün 11 mahallesinin 9 tanesinin etüdünün yapıldığını, proje bittiğinde gerekenin yapılacağını kaydetti. Kaymakam Karaömeroğlu köyden ayrıldıktan sonra köylüler, "Bu sene kesinlikle oy kullanmayacağız. 30 hanenin köprüsü yok, 10 hanenin köprüsü var. Bu zamana kadar 'yaparız' dediler, ancak yapmadılar. Önce yapsınlar, sonra oylarımızı kullanırız. Yüzde 85 oy alıyorlar, sonra geriye dönüp bakmıyorlar. Bizim hükümetle bir sorunumuz yok, yerel yönetimle" diye tepki gösterdiler.


Sardibek köyünden Tahtaköprü köyüne geçerek burada da aynı sorunlarla karşılaşan Kaymakam Karaömeroğlu, yolun yapılması için 370 bin TL ayrıldığını, 15 dere yatağına yapılması gereken menfez, istinat duvarı ve sanat yapısı çalışmaların 2 hafta içinde başlayacağını, dere yataklarının kontrol altına alınması ve sulama barajı için gerekli girişimlerin yapılacağını dile getirerek, tüm sorunların en kısa zamanda giderileceğinin müjdesini verdi.
Bu arada, köyde ihtiyaç sahibi olup da kömür alamadıklarını söyleyen vatandaşların isimleri de SYDV Müdürü tarafından alındı.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?