4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kaymakamdan muhtarlara uyarı

KAYMAKAMDAN MUHTARLARA UYARI

Samsun Vezirköprü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen Birlik Meclisi Toplantısı'nda muhtarlarla bir araya gelen Kaymakam Ozan Balcı, “Parası olmadığı için kimse sağlıktan, eğitimden mahrum kalmayacak, kimse aç susuz kalmayacak”

dedi. Kaymakam Balcı yaptığı konuşmada, köylerden gelen kız çocukları sayısında bir artış olduğunu belirtti. Balcı, “Geçen sene 9. sınıfı bitirip liseye devam eden sayısı 140 idi. Sizlerin de ilgisiyle şu anda 362 oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum, Vezirköprü ana ulaşım yollarına uzak kaldığı için eğitimde istediğimiz seviyeye yakalayamamışız. Bu, sadece muhtarların veya benim problemim değil, problem hepimizin. Hep birlikte el ele verirsek bunları çözebiliriz. 'Param olmadığı için okuyamadım' gibi bir sorun istemiyorum. Devletimizin imkanları var. Bu konuda da size açık çek veriyorum. Okul öncesine biraz daha önem vermenizi istiyorum” diye konuştu.

"SONDAN DÖRDÜNCÜ"

İlköğretimi bitirdikten sonra liseye devam etmede sorun yaşandığını vurgulayan Balcı, muhtarlara hitaben şunları söyledi: “Samsun'un sondan 4. ilçesiyiz. Bu konuda gayret göstermenizi istiyorum. Daha çok çocuk liseye gitsin, daha çok çocuk okusun. Devletimizin imkanları var. Bazen sıkıntılarımız oluyor ama halledilemeyecek bir mesele değil bunlar. Altını çizerek özellikle söylemek istiyorum. Vezirköprü'nün ilçe merkezinde ve köylerinde ve en küçük yerleşim biriminde bile aç susuz kimsede istemiyorum. Hem hukuki hem ahlaki sorumluluğu aynı zamanda size devrediyorum. Zaten siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Ola ki sizi aşan bir şeyler varsa da kimse aç susuz kalmasın. O konuda dikkat etmenizi istiyorum. Kimse demez 'kaymakam bey köyde şu adam aç kaldı, sahipsiz kaldı'. Öyle bir şey yok. Bu sorumluluk bizim. Muhtarlardan özellikle rica ediyorum. En az haftada bir okula gidin. Öğretmeni, okul müdürünü ayağınıza çağırmayın. Siz gidin, çünkü onlar sizin çocuklarınızı eğitiyor. Köyü siz temsil ediyorsunuz. Onlar yabancı, artı genç insanlar. Köyde el ele verirseniz halledemeyeceğiniz sorun kalmaz. Biz zaten sizlerle beraberiz. Bu alışkanlıkları velilere de kazandırın. Tohum önemlidir ama tohumu yetiştiren toprak da önemli. En kaliteli tohumu getirseniz bile toprağınız iyi değilse çok iyi ürün elde edemezsiniz. Bir sürü unsur birbirini etkiliyor. İstenilen seviyede değiliz. Çok çalışmamız lazım. Hepimize çok iş düşüyor, biraz taşın altına elinizi sokmamız lazım. Parası olmadığı için kimse sağlıktan mahrum kalmayacak, parası olmadığı için eğitimden mahrum kalmayacak, kimse aç susuz kalmayacak bunlar temel şeyler. Bunları halledersek diğerlerini halletmek kolay olur.”

Kaymakam Balcı, konuşmasının ardından muhtarlarla tek tek tokalaşarak daha fazla gayret göstermelerini istedi.

KAYMAKAMDAN MUHTARLARA UYARI
KAYMAKAMDAN MUHTARLARA UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 14:41:05
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 19:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?