6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kaymakamdan şehit ailesine ziyaret

Samsun'un Vezirköprü İlçe Kaymakamı Adem Arslan, şehit İlyas Bozkur'un ailesini ziyaret etti.

Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü ve Şehitler Günü sebebiyle 1995 yılında Erzincan Kemaliye'de şehit olan İlyas Bozkur'un ailesini Kuruçay köyü Kaya Arası Mahallesi'ndeki evinde ziyaret eden Kaymakam Arslan, şehidin annesi Zeynep Bozkur (71) ile görüştü.

Şehit annesi olmanın büyük bir onur olduğunu vurgulayan Arslan, Türk insanının vatan uğruna canlarını veren şehitlerine her zaman minnettar olduğunu kaydetti.

Kaymakam Arslan, "Şehitlerimiz sayesinde bu vatan dimdik ayakta duruyor. Şehitlerimizi günlük hatırlamıyoruz, onlar her zaman aklımızda ve yüreğimizdedirler. Bu vatan için kan verdiler, can verdiler. İnşallah bu acılar son bulur. Anne-babalar evlat acısı yaşamasın, çocuklar öksüz yetim kalmasın. Kader alna yazılmışsa engelleyemiyorsun. Acınızı paylaşıyorum ve şehidimizin tüm yakınlarına sağlık diliyorum" dedi.

Kaymakamı Adem Arslan'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden 5 çocuk annesi Zeynep Bozkur, "1985 yılında eşimi kaybettim, 1995 yılında da oğlum şehit oldu. Gerekirse kendi canımı da feda ederim. Vatan sağ olsun. Siz barajı geçerek buralara kadar gelerek bizi aradınız, Allah sizden razı olsun" diye konuştu.

Vezirköprü'ye 40 kilometre mesafede bulunan Kuruçay köyü Kaya Arası Mahallesi'ne Altınkaya Barajı'nı feribotla geçerek giden Kaymakam Arslan, her zaman tüm şehit ailelerinin yanında olacağını ve bundan da onur duyacağını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 12:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?