6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kefeli'den banka müdürlerine uyarı

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, ilçede faaliyet gösteren banka müdürleriyle bir araya geldi.


Şeker Fabrikası lokalinde düzenlenen toplantıda, küresel kriz ve etkileriyle ilgili olarak bir konuşma yapan Başkan Kefeli, "Reel sektör ile finans sektörü, bir bütünün ayrılmaz parçalarıdır. Sanayici, tüccar ve esnafımıza karşı daha sabırlı, anlayışlı ve sevecen olun" dedi.


2008 yılının ilk aylarından bu yana piyasalarda yaşanan nakit sıkıntısı ve daha sonra tüm dünyayı sarsan küresel krizin her iki sektörü de etkilediğini vurgulayan Kefeli, "Ancak şuna inanıyorum ki, ülke olarak krizlere karşı tedbirli ve deneyimli olmamız, bu krizden de küçük kayıplarla çıkmamızı sağlayacaktır. Bununla birlikte; 'bize bir şey olmaz, biz etkilenmeyiz' söylemleri de yanlış ve popülist söylemlerdir. Türkiye'de diğer ülkeler gibi bu krizden etkilenmeye başlamıştır. Bu krizin ne kadar süreceği konusu da belirsizdir. Burada bizlere düşen tedbirli davranmak, ancak aslı olmayan dedikodulara itibar etmemektir. Piyasalar maalesef bu tür dedikodulardan çok etkilenmektedir" diye konuştu.


Çarşamba ilçesine bakıldığında ise küresel krizin şu ana kadar ciddi hasarlara yol açmadığını vurgulayan Kefeli, "Bununla birlikte, piyasalarda yaşanmakta olan nakit sıkıntısı, sanayici, tüccar ve esnafımızı zorlamaktadır. Bu hassas dönemde, finans sektörünün temsilcileri olan sizlere, çok önemli görevler düşmektedir" şeklinde konuştu.


Göreve geldiği 2001 yılından bu yana ilçe şubesi bulunan bankaların birçoğuyla kredi protokolü imzaladıklarını kaydeden Yusuf Kefeli, şunları söyledi: "Bu protokollerden yaralanmakta olan birçok üyemiz, kriz sonrası uygulamalardan dolayı mağdur duruma düştüklerini dile getirirken, birçoğu da 'bankaların kendilerine olan yaklaşımlarının çok değiştiği' yolunda şikayetler de bulunmaktadır.

Bu üyelerimiz dışında, birçok üyemizden de çeşitli konularda şikayetler gelmektedir. Değerli arkadaşlar, şunu burada özellikle belirtmek isterim ki; ticari hayatım ve 2001 yılında geldiğim başkanlık görevim süresince tüm banka müdürlerine ve personellerine saygı ve sevgide hiçbir kusur etmedim. Her konuda yardımcı oldum. Yine bu doğrultuda görevime devam ediyorum. Bu kriz eninde sonunda bitecektir. Bu krizden birlikte çıkacağız. Sizler de yine bu üyelerimizle çalışacaksınız. Bu nedenle hep birlikte geçireceğimiz bu sıkıntılı dönemde sanayici, tüccar ve esnaflarımıza karşı daha sabırlı, anlayışlı ve sevecen olmanızı ve eskisi gibi dostane ilişkiler içinde bulunmanızı özellikle rica ediyorum."

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?