4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kemençeyle karşılandı!

BAKAN DEMİR'E KEMENÇE VE MANİLİ KARŞILAMA

Samsun'da kemençe ve manilerle karşılanan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Toplumu kargaşaya, endişeye, çatışmaya kamplaşmaya, ayır etmeye çalışılan en yoğun günleri yaşıyoruz" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, İl Başkanı Adem Güney ile birlikte Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek'in ev sahipliğinde, Hançerli Mahallesi'nde Abbasağa Sokak üzerinde organize edilen kahvaltı programına katıldı. Bakan Demir, makam aracıyla gelmesinin ardından kemençe çalınmaya başlandı. Vatandaşları tek tek selamlayan ve tokalaşan Demir, kemençeci Kerem Cüre'nin manilerini dinledi. Demir, kendisine yönelik manileri tebessümle karşıladı.

Esnafa 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumla ilgili konuşma yapan Bakan Mustafa Demir, referandumun bir siyasi parti çalışmasına dönüşmemesi için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Halk oylamasının demokrasinin, insan haklarının tekamül etmesiyle geçmişte toplumda ümitsizliklere, sebebiyet veren yönetim şeklini yok edeceğini belirten Demir, özellikle kamu ve siyaset yönetiminde tam kurumsallaşamamaktan kaynaklanan sorunların yaşandığına vurgu yaptı. Geçmişte birçok kurumun elindeki yetkiyi kötüye kullandığı süreçlerin görüldüğünü kaydeden Demir, "Halk, bir yetki devri yetkinin değişimini sağladı, 3 Kasım'da bizi getirdi. Ülke genelinde her alanda iyiye gidiş var. Yalnız bir yerde kötüye gidiş yaşanıyor. Geçmişte 70'li, 80'li yıllarda yaşanan yılları hepimiz hatırlıyoruz. Toplumu kargaşaya, endişeye, çatışmaya kamplaşmaya, ayır etmeye çalışılan en yoğun günleri yaşıyoruz. Bu çok manidar bir şeydir. İnşallah 12 Eylül'de halk oylaması olacak. Orada tek tek incelendiğinde hiçbir maddesi herhangi bir vatandaşı, meslek gurubunun anlayışını, rahatsız eden geriye götüren hiçbir maddesi yok. Tam tersine her maddesi hukuk devletinin oluşmasına ciddi katkı sağlayacak, güçlünün hukuku değil, hakkin hukukunu teminat altına alacak. Kadınlara, özürlülere, yaşlılara şehit yakınlarına, gazi ve ailelerine pozitif ayrımcılık getirecek. Her bir vatandaşımızın bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuru imkanı sağlayacak" diye konuştu.

Anayasa Paketi'nin kabul edilmemesi için yürütülen 'Hayır' kampanyalarına tepki gösteren Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti bu değişime öncülük etmiştir. Muhalefet partisinin daha ileri sevide Anayasa değişiklik paketini önermesi gerekirken, sırf AK Parti bu işi yapmasın diye, hizmet etmeye talip insanları engellemeye çalışıyorlar. Dünyada bunun başka örneği yoktur. Birçok ülkelerde iktidar da güç yetki kullananlar, bu tip demokratikleşmeye yakın olamazlar, muhalefet partileri onları zorlar. Bizim ülkemizde tam tersi. Bizim yaptığımız, Türkiye'nin, halkın önünü açmak, demokrasiyi güçlendirmek, insan haklarını daha da belirgin sağlıklı kullanılabilir hale getirmektir. Hayır, diyorlar. Niye 'hayır' diyorlar. Çünkü AK Parti halkın yararına uğraş verdi. Anayasa değişikliğinden hayır çıksın, ilerde bana seçimlerde biraz daha oy gelsin anlayışı var. Böyle bir anlayışı yürüten, eline yetki geçtiğinde acaba neler yapar. Geçmişte gördük. Bu millet artık horlanmayı, asla kabul etmeyecektir. Ülke yönetiminde sahip olduğunda neler olacağı keşfetmiştir."

Demir, 12 Eylül'de Anayasa Paketi'nin yüksek bir oyla kabul edileceğine inandıklarını belirtirken, esnaflara yönelik konuşmasında, cep telefonu numarasını da vererek, her zaman ulaşabileceklerini dile getirdi.

BAKAN DEMİR'E KEMENÇE VE MANİLİ KARŞILAMA
BAKAN DEMİR'E KEMENÇE VE MANİLİ KARŞILAMA
BAKAN DEMİR'E KEMENÇE VE MANİLİ KARŞILAMA
BAKAN DEMİR'E KEMENÇE VE MANİLİ KARŞILAMA
BAKAN DEMİR'E KEMENÇE VE MANİLİ KARŞILAMA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 12:35:05
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?