5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Kenan Doğulu'nun sözlerine tepki

Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (SAY-DER), 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Kenan Doğulu'nun "Türkçe şarkı ısrarı geri kafalılıktır" sözlerine tepki gösterdi.
 
Kenan Doğulu'nun açıklamalarını üzüntüyle karşıladıklarını ve bu sözü Türkçe'ye bir hakaret olarak kabul ettiklerini anlatan Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Seven, Türklerin milli dilinin Türkçe olduğunu, bununla her zaman övündüklerini söyledi.
Kenan Doğulu'nun kullandığı sözleri hangi anlamda söylerse söylesin üzücü olduğunu anlatan Ahmet Seven, şöyle konuştu: "Türkçe'yi beğenmeyen Türkiye'yi nasıl temsil edecek. Türkçe demek, Türkiye demektir. Böyle düşünenlerin Türkiye'yi nasıl temsil edebileceklerini anlamak güç. Herkes kendi diliyle şarkı söylemeli. İngiltere ve sömürgelerinden katılanlar İngilizce söyleyebilir. Biz bağımsız bir ülkeyiz ve dilimiz Türkçe'dir. 'Eurovision yarışmasında şarkının dili Türkçe mi, İngilizce mi? olsun' tartışmaları bile yersiz, abestir. Ses bayrağımızın olmadığı yerde işimiz ne?"
 
Seven, böyle kısır anlayışlara Türkçe'nin kurban edilmesinin anlamsız olduğunu, böyle düşünenlerin yarışmada başarılı olamayacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 15:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerem yıldırım IP: 85.99.103.xxx Tarih : 23.12.2006 09:50:17
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı sn Ahmet Seven milli konulara duyarlı bir kimsedir. Kenan Doğulunun bu sözleri ülkemizdeki memleket sevgisiyle dolu herkesi üzmüştür. Konuyu gündeme getirdiği için Sn.Sevene teşekkür ederim.