5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Kendimizi böyle zehirliyoruz

Samsun Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, kalitesiz yakıt ve yakma sistemi kullanımı sonucunda dünyada binlerce insanın hava kirliğinden öldüğünü belirterek, hava kirliliğinin arttığı ve trafiğin yoğun olduğu günlerde cadde, yol ve meydanlarda tören, koşu ve yürüyüş yapılmaması gerektiğini söyledi. 

Kadir Kılıç, dünyada her yıl hava kirliliğinden 3 milyon insanın öldüğünü, bu sayının dünyadaki toplam ölümün yüzde 5'ini oluşturduğunu kaydetti. Kılıç, "Hava kirliliğinin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri sonucu akciğer kanseri vakalarında, kronik astım krizi sıklığında, göğüs daralması sıklığında, öksürük,balgam sıklığında, üst solunum sistemi akut bozukluğunda, göz, burun ve boğaz tahribatında artış, soluk alma kapasitesinde düşüş, artan ölüm, iş veriminde ve üretiminde düşüş, sağlık tedavi masrafında artış olduğu gözlenmiştir" dedi. 

Havanın ani ısınıp soğuduğu ve hava kütlesinin şehrin üzerine çöktüğü rüzgarsız günlerde hava kirliğinin arttığını belirten Kılıç, "Türkiye'de havanın ani ısınıp soğuduğu ve hava kütlesinin şehrin üzerine çöktüğü rüzgarsız günlerde ekim, kasım ile mart ve nisan ayları arasında sık aralıklarla görülmektedir. Hava kirliliğinin arttığı ve trafiğin yoğun olduğu günlerde cadde, yol ve meydanlarda tören, koşu ve yürüyüş yapılmamadır" şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 15:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?