6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kendini aldatan eşini bıçakladı

Samsun'da, bir televizyon kanalındaki arkadaşlık ilanı sayesinde tanıştığı kadınla birlikte olduğu sırada kendisini yakalayan kadının kocasını bıçakla ağır yaralayan şahıs, 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, tutuklu sanık Zeki Y.(26) duruşmada hazır bulunurken, kocasının bıçaklanmasını azmettirdiği iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan 11 yıllık evli 3 çocuk annesi Güler D.(27), davaya katılmadı. Daha önceki duruşmada Zeki Y. ile ilişkisini itiraf eden Güler D.'nin bugünkü duruşmaya can güvenliğinden dolayı katılmadığı belirtildi.

Güler D., bir önceki duruşmada verdiği ifadede, "10 aydır telefonla konuşuyorduk. Samsun'a gelince kendisini evimizin üst katındaki yurt dışındaki kayınpederimin evine götürdüm. Burada ilişkiye girdik. Akşam eşim eve gelince ona yemek verip, 'başım ağrıyor' diye mazeret uydurup tekrar üst kata çıktım. Eşim peşimden gelince kapıyı geç açtığım için şüphelendi. Ben bu sırada alt kata indim. Eşim Zeki Y.'yi evin balkonunda yakaladığında bıçaklanmış. Benim bıçaklanma olayıyla bir ilgim yok" demişti.


Daha önceki duruşmalarda suçlamaları kabul etmeyen ve olay günü kendisinin evde olmadığını ileri süren Zeki Y., davanın son duruşmasında suçunu itiraf etti. Zeki Y., "Güler D.'nin evli olduğunu bilmiyordum. Olay günü buluşup ilişkiye girdik. Eşi eve gelince bizim bulunduğumuz üst kata çıktı. 'Kapıyı açın, sizi geberteceğim' dedi. Evin odalarını arayıp daha sonra beni balkonda yakaladı. Elindeki bıçakla bana saldırdı. Elimden yaraladı. Bu sırada kendimi korumak için onu bıçakladım. Böyle bir olayın
olmasını istemezdim. Pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Güler D.'ye ceza verilecek somut bir delil bulunmadığından beraatına, Zeki Y.'ye de 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl, 'konut dokunmazlığını ihlal' suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.
Hasköy Mahallesi'nde yaklaşık 8 ay önce meydana

gelen olayda, 3 çocuk annesi Güler D. (27), televizyon kanalının birinde alt yazı reklamı ile telefon numarasını veren ve Urfa'da oturan Zeki Y.'ye (26), mesaj atıp tanışmış, Samsun'a davet ettiği şahıs ile ilişkiye girmiş ve Zeki Y., kendilerini yakalayan kadının kocası Recep D.'yi bıçakla ağır yaralamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?