6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kene evlere girdi

Türkiye'de son 5 gün içinde 2'si Samsun'da 4 kişinin keneden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) hastalığından hayatını kaybetmesi üzerinde vatandaşlar arasında tedirginlik artarken, kalp ameliyatı olduğu için evinde yatan bir hastayı kene ısırması şaşkınlığa neden oldu.


Edinilen bilgiye göre, son 5 gün içinde Samsun'un Vezirköprü ve Havza ilçesinde 2 kişinin, Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ataköy beldesinde 1 kişi ile Çorum'da yine 1 kişinin kene ısırması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlar arasında endişe arttı.

KKKA hastalığına sebep olan kenelerden korkan vatandaşlar, park, bahçe ve piknik alanlarına gitmekte tereddüt ederken, keneler Samsun'da evlere kadar girdi. Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden 78 yaşındaki 5 çocuk annesi Cahide G., karnından kene ısırması sonucu Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Kalp ameliyatı geçirdiği için evinde yatan ve dışarı çıkmadığını belirten Cahide G., kıyafetinin değiştirirken karnına tutunan keneyi görünce çok şaşırdığını söyledi.

Kenenin eve kadar girmesinin kendilerini korktuğunu belirten yaşlı kadın, "Karnıma tutunan keneyi gelinim müdahale ederek çıkardı. Ben korktuğum için hastaneye geldim" dedi.


Kenenin ısırdığı bölgeye ilaç sürülen ve iğne yapılan Cahide G., müdahalenin ardından evine gönderildi. Doktorlar yaşlı kadına, ateşinin yükselmesi halinde derhal hastaneye gelmesini söyledi.

Son bir ay içinde Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi 60'ı acil servis ve 18'i intaniye polikliniğine olmak üzere toplam 78 kişinin kene ısırması sonucu başvurduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 14:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?