6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kene mücadelesi başladı

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, keneden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı önlem ve eğitim çalışmalarına başladı.


Ağırlıkla mayıs-eylül ayları arasında görülen, küresel ısınma nedeniyle de nisan ayında görülmeye başlayan KKKA hastalığıyla ilgili önlem ve eğitim çalışmalarına başladıklarını belirten İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özoğlu, Hıfzısıhha Kurulu'nun KKKA hastalığıyla ilgili değerlendirme toplantısını gerçekleştirdiğini, müdürlük olarak önce aile hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının hastalık hakkında eğitileceğini söyledi. Yaklaşık 20 bin broşürü halka dağıtılmak üzere hazır olduğunu ve dağıtım çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Özoğlu, koruyucu önlemlerin kendileri için birinci sırada geldiğini ifade etti.

Teknik malzeme ve hasta sevki konusu gibi birçok değerlendirmenin yapıldığını vurgulayan Özoğlu, "Samsun'da her şey kontrol altında, bir sorun yok. Vatandaşlarımız sadece dikkatli davranmaları gerekli. Piknik, ormanlık alanlar ile hayvanlarla birebir temasa geçenler sadece kontrollerini yapsın. Kene yapışmış ise direkt sağlık kuruluşlarına başvursun. Kendileri çıkarmaya çalışmasın. Geçen yıl 6 bine yakın numune tahlil ettik ama hiçbiri pozitif çıkmadı" dedi. Kene üzerine kolonya, zeytin yağı sürme, sigara tutma gibi yanlış girişimlerin olduğunu hatırlatan Özoğlu, doğru bilginin hayat kurtaracağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 13:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?