2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Keneye karşı özel kıyafet

Samsun'da, başta kene ve domuz gribi vakalarından korunmak için nonwoven kumaştan özel tasarım kıyafet geliştirildi.


Son yıllarda artan kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve dünyada Türkiye'de yeni kendini gösteren domuz gribine karşı korunmak için önlemler artırılırken, vaka sayılarında artış gözlenmesi girişimcilerin üretim yönlerini de değiştirmesine neden oldu.
İş Geliştirme Merkezleri'nde (İŞGEM) faaliyette bulunun ve dünya genelinde geçerliliği olan tüm kalite belgelerine sahip Kuzey Grup, Avrupa'dan ithal edilen enfeksiyon korunma giysilerinin daha ucuz ve kaliteli üretimine başladı. KKKA ve domuz gribi vakalarının yayılmasını önlemek, özellikle birebir hastayla temasta bulunan sağlık personelinin korunması amacıyla nonwoven kumaştan (dokumasız) özel olarak tasarlanan kıyafet, tulum giysi, filtreli ağızlık, şapka ve gözlük olarak set halinde piyasa sürüldü.


Vücudu saran giysi giyildiği takdirde dış teması tamamen ortadan kaldırıyor.
Tüm enfeksiyon hastalıklarında kullanılabilen mikrop ve sıvı geçirmeyen giysi, artan vakalar nedeniyle büyük talep gördü. Daha önce Avrupa'dan fahiş fiyatlarla ithal edilen ürünler, yerli firmalar tarafından üretilerek sağlık personellerinin daha ucuza korunması sağlandı. Talep edilmesi halinde özellikle vatandaşların keneden korunmaları için tulum giysi olarak da kullanılabilen giysi, Türk girişimcilerin üretimiyle büyük bir satış düzeyi yakaladı.
Özel olarak tasarlanan giysinin tüm enfeksiyon hastalıklarından korunmak için kullanılabileceğini belirten Kuzey Grup Genel Müdürü Sedat Özyılmaz, tek kullanımlık bulaşıcı hastalık korunma giysilerinin büyük talep gördüğünü söyledi. Dünya standartlarında üretilen giysinin 'insan sağlığını' koruma hedefiyle titiz bir araştırmanın ardından geliştirildiğini belirten Özyılmaz, "Giysiyle herhangi bir hastalığın bulaşması mümkün değil. Ağırlıklı olarak sağlık personeli KKKA veya domuz gribi hastalarıyla birebir temasta ve nakil esnasında rahatlıkla kıyafetleri giyip korunabilir. Giysi başka enfeksiyon hastalıkları için de ideal bir korunma aracı" dedi.
Özyılmaz, daha önceleri ürünlerin Avrupa'dan yüksek fiyatlarla tek tek alındığını, kendilerinin ise yerli üretim olarak set halinde satışa sunmayı başardıklarını vurguladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?