4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kent Tiyatroları Birliği kuruldu

KARADENİZ’E KIYISI OLAN KENT TİYATROLARI BİRLİĞİ KURULDU

Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Başkanı Suat Özgültekin, “Nasıl insanların kültürü varsa, kentlerinde kültürü olduğuna inanıyoruz” dedi.

Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, Ordu Oksijen Kültür Sanat Atölyesi, Bulancak Sanat Tiyatrosu, Gerze Belediye Şehir Tiyatrosu, Sinop Sanat Tiyatrosu, Trabzon Sanat Tiyatrosu, Samsun Söz Sanat Merkezi ve Samsun Düşünceevi Oyuncuları’nın içersinde bulunduğu Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği’ni kurduklarını belirten Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Kurucu Başkanı Suat Özgültekin, Gazi Sahnesi önünde yaptığı basın açıklamasında, “Kentlileşme bilincinin oluşturulması için toplum yönlendiricileri, yöneticiler, aydınlar özverili ve sabırlı olmalıdır. Mermeri delen damlanın gücü değil sürekliliğidir” diye konuştu.

Tiyatronun toplumla paylaşılan bir sanat olduğunu belirten Suat Özgültekin, “Tiyatro boşluğa, gölgelere ve suskunluğa, rakipleri uçuşturmak, hareketlendirmek, aydınlatmak ve hayatı galeyana getirmek için karşı duran ilk sanattır. Kentimizde sanat var, kentimizde tiyatro var” şeklinde konuştu.

KARADENİZ’E KIYISI OLAN KENT TİYATROLARI BİRLİĞİ KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 00:40:04
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 09:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?