6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kentsel dönüşüm çalışmaları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yürütülen 2. Bulvar çalışmalarına 2 yılda 25 milyon YTL harcandığını söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç ve dernek üyelerinin katılımıyla hizmet tanıtım gezisi düzenledi. Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel'in de katıldığı programda projeler anlatıldı.


Yabancılar Pazarı'nı Samsun'un modern bir çarşısı haline getirdiklerini ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu çarşıda 5 bine yakın esnaf ekmek yiyor. Bu çarşıya Samsun'un ilçelerinde ve Amasya ve Ordu'dan alışveriş yapmaya gelenler oluyor. Çarşıyı Karadeniz'in en modern çarşısı haline getirdik" dedi.


2. Bulvarı yapmalarının tek amaçlarının buraları yıkıp yeni Kentsel Dönüşüm Alanları oluşturmak olduğunu belirten Yılmaz, "2. Bulvar tamamlandığında buralar hep değer kazanacak. 2. Bulvar'ın biten binalarının sağındaki solundaki binalar değer kazanmadı mı? 2. Bulvar bittiği zaman bize dua bile edecekler. Hiç kimseyi mağdur etmiyoruz. Evlerin değerinden fazlasını veriyoruz. 2. Bulvarı ışıl ışıl hale getireceğiz. Yeni bir taşıma güzergahı, yeni bir aks, yeni bir ulaşım koridoru ve şehri geliştirecek itici bir güç olacak. 2 yıl içinde 2. Bulvar kamulaştırmasına 12 milyon YTL kamulaştırma bedeli ödedik. 13 milyon YTL de imalatlara olmak üzere 25 milyon YTL para harcandı" diye konuştu.


Samsun'da 400 eve hizmet götürdüklerini ifade eden Yılmaz, "Kiminin yemeğini yapıyoruz, çamaşırlarını yıkayıp temizliğini yapıyoruz. Hasta olanlara bakıyoruz. Kiminin de bütün bu saydıklarımı hepsini yaparak, bu hizmetleri veriyoruz. Bu hizmetleri vermek için 30 personelimiz görev yapmaktadır. 4 araç ile bu evlere haftada bir gün uğrayıp ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Yılmaz, Samsun'a bir İhtisas Fuarı yapacaklarını ve İstanbul'da Beylik Düzü'ndekinin benzeri bir İhtisas Fuarı'nın Tekkköy'deki Ercallar Plaza'nın yanına bir noktaya düşündüklerini de sözlerine ekledi.


Hizmet Tanıtım Gezisi'nde sırasıyla Protokol Yolu, Tütün İskelesi, Batı Park, Doğal Taş Elamanları Üretim Tesisleri, Asfalt Üretim Tesisleri, yeni yapılmakta olan Huzurevi ile 2. Bulvar gezildi

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.254.198.xxx Tarih : 18.11.2008 22:49:51

ALTINKUM isminde SAMSUN BÜYÜKŞEHİRE baglı bir bölgeniz daha oldugunu hatırlatmadan gecemeyecegim sayın başkan...burda O BAHSETTİGİNİZ hizmet anlamında hicbir katkınız olmamıştır şu ana kadar...İSTERSENİZ hatırlatayım...DOGALGAZ YOKTUR...ASFALTLANMIŞ 1 METRE YOL YOKTUUR..ALTYAPI DEDİĞİMİZ HİZMET BİLİNMİYOR buralarda..herkez ÇUKUR KAZIYOR....O bahsettiginiz pırıl pırıl modern SAMSUN da ALTINKUMUN yerini nereye saklıyacaksınız.?? YAZ aylarında TOZ..KIŞ aylarında ÇAMUR deryası olan ALTINKUM da yaşamaya çalışan , SAMSUN BÜYÜKŞEHİRE KAYITLI SAMSUNLU bir vatandaşım ben...SINIRLARINIZ KURUPELİTTE BİTMİYOR dikkatinizi çekerim... evet ..sayın Başbakanımız Samsun belediye sınırları içinde olan Altınkum bölgesini görmediği kesin..Bizim ayaklarımız çamurdan ve tozdan kurtulup ne zaman asfalta basacak onu sormak isterdim..samsun merkezine yapılan hizmetler tamamen göz boyama ve birilerini hoşnut etme çabasıdır..Altınkum bölgesinde dogalgaz hizmetide yoktur..yollarımız ham yoldur..arazilerimiz 1 metre su altındadır..otobüs duraklarımız sadece bir direk ve tabeladan ibarettir..daha sayacak o kaddar çok hizmet eksiğimiz varki..nasıl saysak bu kısacık sayfalarda..saygılar..