6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Kentsel dönüşüm kaçınılmaz'

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), Büyükşehir ve Canik Belediyesi işbirliği ile Canik'te hayata geçirilecek olan Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında gösterilen 'Canik Kuzey Yıldızı Projesi' kapsamında düzenlenen toplantıda Yeşilova Mahalle sakinleri bilgilendirildi.

Proje hakkında bilgi veren TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Gürol Konyalıoğlu, hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini, hak sahiplerinin yapılan sözleşmeler çerçevesinde haklarını alacaklarını söyledi.

Yeşilova ve Gazi Mahallerinde 40'ar derslikli ilköğretim ve lise okulları, kreş, ticaret merkezleri, otopark, karakol, spor ve çocuk oyun alanları ile 300 dönüm alan üzerinde yapılacak olan kentsel yenileme projesi kapsamında ilk etapta boş alanların değerlendirilip, hak sahiplerine verileceğini belirten Konyalıoğlu, "Yeşilova Mahallemizde halkımızın yüzde 92'si ile anlaşma sağlanmış durumda. Ama projenin başlayabilmesi için hak sahiplerinin bir an önce tapu devirlerini yapmaları lazım. Projenin ihale çalışmaları sürüyor. Tapu devirleri yapıldığı takdirde mayıs ayında temeli atılacak ve ilk etapta 960 konut yapılarak mülk sahiplerine teslim edilecek" dedi.

Canik'te başlanılan kentsel yenileme projesinin artık dönüşü olmadığının altını çizen Konyalıoğlu, "Sizler bugünkü durum itibarıyla yaşamlarınızdan memnun olabilirsiniz. Ama kentleşmenin getirdiği değişim neticesinde burada yapılacak olan kentsel yenileme projesi elzem haline gelmiştir. Proje kapsamında hiç kimse mağdur edilmeyeceği gibi, ticaret yapan insanlara da proje kapsamında oluşturulacak ticaret alanlarından gerekli yerler verilecek. Mayıs ayında temeli atılacak olan konutların teslimi ise en geç 2 yıl içerisinde olacak" diye konuştu.

Vatandaşların, kentsel dönüşüm konusunda mağdur edildiklerini, bu mağduriyetlerinin giderilmesi konusundaki isteklerine ise Gürol Konyalıoğlu, proje kapsamında hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini, yapılan anlaşmalar gereği hak sahiplerinin haklarını alacaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında gösterilen ve Karadeniz Bölgesi'nde kentsel dönüşüm noktasında ilk olarak hayata geçecek proje kapsamında C tipi bin 632, B tipi 672 ve CK tipi 384 olmak üzere toplam 2 bin 688 konut, 40'ar derslikli ilköğretim ve lise okulları, kreş, alışveriş merkezleri, her daireye bir açık otopark, karakol, spor ve çocuk oyun alanları ile büyük bir meydan bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 15:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?