6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kentsel dönüşüm projesi başlıyor

İlkadım Belediye Meclisi, Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerinde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'ni görüştü. İlkadım Belediyesi mart ayı 6. birleşimine ait meclis toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Sefer Arlı, 2. Bulvar Yolu Projesi kapsamında Kökçüoğlu ve Hastane Mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Projenin, vatandaşın hiçbir şekilde mağdur edilmeden halkla ortak karar ve fikirler etrafında çıkan sonuca göre uygulanacağını söyleyen Arlı, "Çarpık yapılaşmanın ortaya çıkardığı çirkin görünümün önüne geçmek için yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi’yle bölgenin modern bir kimliğe bürünecek ve kentleşme yolunda önemli adımlar atılacak. Çocuk oyun alanları, otoparkı ve birçok sosyal donatısıyla bölgeye modern bir kimlik kazandıracak olan çalışma, yaklaşık 5 yıl gibi sürede sonuçlandırılacak" dedi.


Proje kapsamında Kökçüoğlu ve Hastane Mahallerindeki vatandaşları ilgilendiren çalışmanın İlkadım'ın geleceğinin inşası olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, "Maalesef bölgemiz kaçak yapılaşmanın doğurduğu kentleşme ile birçok sıkıntıyı ortaya çıkarmaktadır. Uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmasıyla denizi her cepheden gören Kökçüoğlu ve Hastane mahalleri çağdaş şehirciliğin önemli örneklerinden biri olacaktır" diye konuştu.
Sevgi Evi ve otopark projesinin de görüşüldüğü meclis toplantısında Başkan Tok, İstiklal Caddesi üzerinde yapılacak olan 9 katlı 550 araçlık otoparkın bir ay içersinde ihaleye çıkarılacağını açıkladı. Tok, otoparkın yer devrine karşı takas usulüyle yapılacak olan Sevgi Evleri’nin de kimsesiz çocuklar ve gençler için aile ortamı sağlayacak mekanlar olduğunu anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 02:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?