2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kerim Soysal istifa etti!

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, ailevi nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini açıkladı.


Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nde açıklama yapan Kerim Soysal, 17 Eylül 2008 tarihinde kuruma kurucu müdür ve sanat yönetmeni olarak atandığını, güzel ve tarihi şehir olan Samsun'da görev yapmanın onurunu güzel bir şekilde yaşadığını söyledi. Çok kısa sürede yoğun bir ekip çalışması sonucunda hedeflediklerinin de ilerisinde bir seviyeye ulaştıklarının altını çizen Kerim Soysal, "Çalışma arkadaşlarımın özverili çalışmaları ve Türkiyemizin bu güzide şehrinin yerel yöneticileri ile Samsun halkının desteğiyle birlikte sanatın kazandırdığı aydınlık ve çağdaş bilinç düzeyine ulaştığımızı gözlemlemek, benim vatanıma hizmet etme anlayışım doğrultusundaki en büyük mutluluğum oldu.

Samsun şehri, sanata olan özlemine kavuşmanın heyecanıyla, kurumsal ve bireysel olarak bizleri gönülden destelemiş, sıcak ilgisini her temsilimizde katılım sağlayarak göstermiş, bu da hizmetlerimizi artırarak sürdürmemizin moral kaynağı olmuştur. Emeklerimizi sonuna kadar hakkeden bu güzel ilimizin mümtaz halkına sanatın güzelliklerini, bakış açısı zenginliğini sunmak hepimizin görevidir. Görev yaptığımın süre boyunca bu şehre hizmet etmek beni onurlandırmıştır" dedi.


Ancak, ailevi sorumlulukları kapsamında öngörülmeyen zaruretler neticesinde Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni görevine devam etmenin mümkün olmadığını dile getiren Soysal, ailesinin İstanbul'da olduğunu, kayınpederinin ise böbrek hastası olmasından dolayı eşinin haftada 3 gün diyaliz merkezine götürmek durumunda kaldığını ve eşinin zor günlerinde yanında olmak durumunda olduğundan dolayı görevini bırakmak durumunda kaldığını açıkladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Samsun'a bugün geleceğinin hatırlatılması üzerine Kerim Soysal, istifa etmesiyle Bakan Günay'ın Samsun'a gelmesinin tamamen tesadüf olduğunu kaydetti.


Kendisinin yerine Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal'ın getirildiğini ifade eden Kerim Soysal, "Cumartesi günü Genel Müdürümüz Rengim Gökmen'in katılımıyla devir-teslim töreni yapılacak ve Erdoğan Şanal arkadaşımız pazartesi günü yeni görevine başlayacak. Benim ve çalışma arkadaşlarımın bugüne kadar sanatçı duyarlılığımızı da katarak, en ince detayına kadar düşünüp, değer vererek oluşturduğumuz kurumumuzda, bizden sonra da aynı düşüncelerle daha da ileri götürecek hizmeti sağlayacak
arkadaşlarımın olduğunu biliyor ve gönül rahatlığıyla görevimi teslim ediyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?