2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

KESK 'Toplu İş Sözleşmesi' istiyor

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, "Toplu iş sözleşmesi yoksa grev var" dedi.


Samsun Defterdarlığı binası önünde eylem yapan KESK üyeleri, toplu iş sözleşmesi yapılmasını istediler. KESK üyelerini temsilen basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, "Bugün toplu görüşmelerin gündemini mali haklar oluşturuyor. Görüşmelerin şimdiye kadarki oturumlarında üzerinde durulan konular ve kamu emekçilerinin talepleri yönünde hiçbir somut ilerleme sağlanamadı. Toplu görüşmeler bir sohbet toplantısı olmanın ötesinde bir anlam taşımıyor.

Bugün kamu emekçilerinin ekonomik sorunları, yapılacak yüzde 5-6'lık ücret zamlarıyla çözülemez. Sadece 22 Temmuz 2007 seçimlerinden bu yana geçen iki yılda emekçilerin alım gücü yüzde 40 gerilemiştir. Kamu emekçilerinin yüzde 95'i yoksulluk sınırı olan 2 bin 400 TL'nin altında bir gelire sahiptir.

Kadınların istihdama katılım oranının yüzde 30'ların altında olduğu ve ortalama hane büyüklüğünün 4'ü biraz geçtiği düşünülecek olursa tablonun vahameti iyice ortaya çıkacaktır. KESK bunun için tüm emekçi ve emeklilere bin 500 lira temel ücret talebini yükseltiyor" dedi.


"KESK toplu iş sözleşmesi için ısrar ediyor, toplu görüşme oyununa ortak olmuyor" diyen Albak, şöyle devam etti:
"Toplu sözleşme hakkımız vardır, siz gasp ediyorsunuz. Grev hakkımız var ama siz yok sayıyorsunuz. Bu uyarıya kulak verin, kamu emekçilerinin kararlı olduğunu görün. Toplu iş sözleşmesi yoksa grev var.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 16:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?