2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

KESK ve ESP'den gözaltılara tepki

Samsun'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyeleri, Türkiye'de eş zamanlı yapılan operasyonların ardından üyelerinin gözaltına alınmalarını protesto etti.


İlk olarak Çiftlik Postanesi önünde toplantı yaklaşık 40 kişilik KESK üyesi, Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan, BTS Sivas Şube Başkanı Necdet Sezginer ve Tüm Bel Sen Van Şube Başkanı Selma Aslan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. KESK Dönem Sözcüsü Veysel Erdoğan, "28 Şubat tarihinde tutuklanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, antidemokratik uygulamalara son verilmesini, örgütlenme çalışmalarımızın farklı yöntem ve uygulamalarla engellenmemesini talep ediyoruz" dedi.


Daha sonra açıklama metni Adalet Bakanlığı'na faks olarak gönderildi. Ardından Süleymaniye Geçidi'nde toplanan yaklaşık 30 ESP'li, Türkiye çapında eş zamanlı olarak başlatılan operasyon kapsamında 60'a yakın üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Gaye Yılmaz, baskıların kendilerini yıldıramayacağını, güçlerinin işçi sınıfından, emekçi ve yoksul halktan aldıklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 19:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?