6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kılıç, muhtarlarla bir araya geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Av. Suat Kılıç, eşek sırtlarında su taşınan köyler istemediklerini belirterek, “Her evin içme suyu evinde akacak” dedi.


Bafra Muhtarlar Derneği'nde gerçekleştirilen Bafra Nebiyan Dağı İçme Suları Grup Köyler Birliği toplantısına katılan Milletvekili Kılıç, Bafra'da yaklaşık 40 yıldır süren Nebiyan Su Projesi hakkında bilgi verdi.

Nebiyan projesinin 51 yerleşim yerini ilgilendirdiğini belirten Kılıç, boru hatlarının döşendiğini, bir eksik bulunmadığını, tek sorunun döşenmiş hatların bazı noktalarda uzun zaman geçtiği için yenilenmesi gerektiğini ve çalışmalar için yaklaşık 700 bin YTL gerekebileceğini de kaydetti. Kılıç, "Yolu yapılmamış köy kalmayacak, içme suyu hanelere ulaşmamış köy kalmayacak. Bu çağda asfalt yapılabilecek köyün çamurla ulaşılabilir olmasını biz arzu etmiyoruz. Asfalt yapılabilecek yerlere asfalt yapılacaktır. Asfalt yapılamayan köy yollarına ise busene stabilize yol yapılacaktır. Türkiye için gündeme aldığımız bir numaralı hedef budur. Eşek sırtlarında su taşınan köyler istemiyoruz. Vatandaşın suyu Çeşmelerden evine bidonlarla taşıdığı köyler olmasını da istemiyoruz. Her evin içme suyu evinde akacak. Bu bizim Türkiye'ye verdiğimiz sözümüzdür. Yolsuz ve susuz köy kalmayacak diye konuştuk" diye konuştu.


“NEBİYAN İÇİN KREDİ KULLANILACAK”
Nebiyan grubunda arzu edilmedik şekilde bir takım sıkıntılarla karşılaştıklarını anlatan Kılıç, “Bu sene İl Genel Meclisi'nde yapılan incelemeler neticesinde şu görüldü: 4 ila 5 milyon YTL arasındaki rakamla Nebiyan grubu içme suyu hattı yenilenebiliyor. Sadece İl Genel Meclisi bütçesinden 5 milyon YTL'yi parayı çıkarmak zor. Nebiyan grubu meselesi bildiğimiz bir sorundur. Bu sene İl Özel İdare bütçesinden Nebiyan grubuna aktarılan para 700 bin YTL. Yani ihtiyaç duyulan kaynağın yaklaşık 6'da 1'idir. Yani yaklaşık 3.5 trilyon lira bir açık var. İçme suyu şebekesinin ana ishale hatlarının ve köy içi şebeke hatlarının tümünün yenilenmesi için gereken para yaklaşık 4.2 milyon YTL'dir. İl Genel Meclisimiz, İller Bankası'ndan kredi kullanacak. Yani Samsun İl Özel İdaresi'ni Nebiyan içme suyu grubunu borçlandırmaya gidiyoruz. Uzun vadeli, kısa vadeli yol kullanacağız. 2009 yılında 51 yerleşim yerinde izalemiz başlayacak" şeklinde konuştu.


Toplantıda AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun İl Genel Meclis Üyesi Muharrem Ceylan, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Selim Türköz, Bafra Nebiyan Dağı İçme Suları Grup Köyleri Birliği Başkanı Ali Gül ve çok sayıda muhtar hazır bulundu.

....
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 03:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?