2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kılıç: Fındıkta ödeme hazırlığı yapılyor

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç seçim çalışmaları için gittiği Salıpazarı'nda, "Ay sonuna fındık borcumuz kalmaz" dedi.


AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, yerel seçime yönelik çalışmalar için gittiği Salıpazarı ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin(TMO) fındık alımları konusunda açıklamalar yaptı. TMO'nun kalite standardına uygun fındık getiren üreticiyi kapıdan geri çevirmediğini söyleyen Kılıç, bazı yerlerde TMO görevlilerinin karıştığı kural dışı uygulamaların da yargıya intikal ettirildiğini açıkladı. Kılıç, "TMO, AK Parti iktidarı tarafından fındık üreticisinin mağdur olmaması için görevlendirilen bir kamu kurumudur" diye konuştu.


"TMO'nun görevi fındık üreticisini memnun etmektir" ifadesini kullanan Milletvekili Kılıç, şunları söyledi: "TMO, tarihinde ilk kez fındık alımını borç batağına saplanan Fiskobirlik'in açığını kapatmak üzere bizim hükümetimizin talimatıyla gerçekleştirmiştir. TMO fındık alımlarına devam etmektedir. Şu ana kadar alınan fındık karşılığı olarak Türkiye genelinde fındık üreticilerine yapılan ödemelerin toplamı yaklaşık 1 milyar TL'dir. TMO'nun son ödemeler sonrasında biriken borç tutarının karşılığı olarak yapılacak ödemeler mart ayı sonuna kalmadan tamamlanacaktır. Biriken borç rakamı yaklaşık olarak 500 milyon TL'dir. Hükümetimiz bu kaynağın bir an önce oluşturularak üreticilerimize gereken ödemelerin yapılması yönündeki hazırlıklarını sürdürmektedir."


Salıpazarı'nda Belediye Başkanı Adayı Halil Akgül için destek isteyen Milletvekili Suat Kılıç, "Çöpten, çamurdan, çukurlardan kurtulmak istiyorsanız AK Parti'nin belediye başkan adayından yana tercih hakkınızı kullanacaksınız. Yok eğer çöp, çamur ve çukurlar sizi rahatsız etmiyorsa, üzmüyorsa, halinizden memnunsanız gene de diyorum ki yazık oluyor size. Yazık oluyor bu ilçenin kadınlarına, kızlarına. Kadınlar harekete geçin, erkeklerinizin peşinden gitmeyin, kararı siz verin.

Salıpazarı'nın makus talihini siz değiştirin. Burada da artık AK Parti belediyeciliğine geçelim. Bu sefer 'hizmet' diyelim. Bakın aynı büyüklükteki belediyelere Ankara'dan gelen paranın miktarı aynı. Ancak bu para muhalefet partili belediyenin elinde çarçur oluyor, AK Parti'li belediyenin elinde hizmete dönüşüyor, yol oluyor, asfalt oluyor, kaldırım oluyor, park-bahçe oluyor, oluyor da oluyor. Yani AK Parti'nin mayasında bolluk var, bereket var, hizmet var."


Salıpazarı ilçesinde beş SKM'nin açılışı AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç ve Ahmet Yeni ile İl Başkanı Ali Akyüz ve İlçe Başkanı İsmail Yaman tarafından gerçekleştirildi. Milletvekilleri Kılıç ve Yeni, Belediye Başkan Adayı Halil Akgül ve vatandaşlarla birlikte ilçede yaya olarak tur attı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 13:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?