3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Kılıç: Tersane için engel kalmadı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Tersane Projesi’nin önündeki tüm engellerin kaldırıldığını kaydetti.

AK Parti Milletvekili Kılıç, yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Tersaneler Genel Müdürlüğü’nün, TİGEM Gelemen Çiftliği sahilinde kuracağı Gemi Sanayii İnşa Bölgesi’nin önündeki tüm bürokratik engellerin kaldırıldığına dikkat çekerek, "Tek parti iktidarının gücü ve iradesi ile aşılan tüm engellerin ardından Samsun nihayet tersanelerin kurulacağı gemi sanayi inşa bölgesine kavuşmuş olacak.

Yıllardır çok partili koalisyon hükümetlerinin farklı bakanlıkları ve bürokratik kuruluşları bir araya getirememesi nedeniyle aşılamayan tüm güçlükler AK Parti iktidarının Samsun’a hizmet götürme kararlığıyla tek tek aşıldı" dedi.
Bugün Ankara’da Tarım Bakanı Sami Güçlü başkanlığında bir araya gelen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkililerinin karar toplantısında TİGEM Gelemen Çiftliği sahilindeki bin dönümlük arazinin Tersane Genel Müdürlüğü’ne devredilmesine ilişkin yıllardır beklenen kararın çıktığını söyleyen TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
"Bundan sonra işimiz Gemi İnşa Bölgesi’nin temelini atmaya kalıyor. Gerek bu bölgenin kurulması aşamasında, gerekse Samsun’da tersaneciliğin başlaması ve üretime geçilmesi sırasında istihdam imkanlarına kavuşacağımız aşikardır. Bu Samsun adına heyecan verici bir gelişme ve büyük bir ilerlemenin işaretidir."

SAMSUN (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2003 Cuma 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?