2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kılıç Kadınlar Günü'nü kutladı

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Kadınlarımız çağdaşlaşma yolunda en önemli karakterler olarak yerlerini almalıdır" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan Milletvekili Suat Kılıç, anne, işçi, işveren, siyaset kadını, yetim çocuklarına bakan veya şehit yavrusunun acısını bağrına basan anneler olarak yaratılmışların en nadide varlıkları tüm kadınlara minnet ve şükran ifade ettiklerini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, yılda bir kez kadınların sorunlarını gündeme taşımak sonra da tozlu raflara kaldırmak için olmadığını dile getiren Kılıç, özel günün, kadınların sorunlarını, talep ve beklentilerini tartışmak için olduğunu vurguladı.

"Muhafazakar-demokrat bir siyasi çizgide yer alan AK Parti'nin, kadını da erkeği de aileden bağımsız olarak ele almamaktadır" diyen Kılıç, "Toplumsal ve kültürel dokumuzda kadınlarımızın yaşadığı problemleri görmezlikten gelmek mümkün değil. Bunun için de kadın politikalarının aile politikalarıyla birlikteliğine önem veren hükümet, gerek bakanlık nezrinde gerekse belediyelerin kadınlara yönelik faaliyet ve çalışmalarını küçümseyemeyiz. Özellikle Samsun da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere alt kademe ve diğer belediyeler, sosyal faaliyetleri, kadın lokalleri ve kadın koordinasyon merkezleriyle AK Parti farkını ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Türk kadınının siyasetin her kademesinde mutlaka daha yüksek bir temsil gücüne kavuşması gerektiğini ifade eden Kılıç, "TBMM'deki 1935 genel seçimlerinde yüzde 4.6 olan kadınların parlamentoda temsil oranı, 2007 genel seçimlerinde 50 kadının TBMM'ye girmesiyle yüzde 9'a ulaştı. Temsil oranlarının yükselmesi temel hedeflerimiz arasındadır. Kadınların da siyasetteki ağırlıklarını bu temsil oranını artırmak üzere yoğunlaştırmaları gerektiği kanısındayım. Daha nezih bir siyaset ortamının oluşabilmesi için kadınların siyasetteki temsil gücü mutlaka artmalı, kadın elinin siyasete olan katkısı herkes tarafından algılanmalıdır" şeklinde konuştu. Kılıç, kadın haklarındaki kazanımların, demokratikleşme sürecini hızlandırdığını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 18:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?