2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kılıç'tan Alaçam'a iki müjde

Seçim çalışmalarını Alaçam'da sürdüren AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, ilçede yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi'nin ardından iki büyük hizmetin daha müjdesini verdi.

12 milyon TL'ye mal olacak, Toplu-Doyran Balıkçı Barınağı'nın temelinin mart ayı içinde atılacağını, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun da önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini açıkladı. Kılıç, muhalefet partili belediye başkanları nedeniyle, 15 yıl önce tarihin dondurulduğu görüntüsünü veren Alaçam'a AK Parti belediyeciliğini getirmek için halkın desteğini istediklerini bildirdi.


Seçim çalışmalarını Samsun'un Alaçam ilçesinde sürdüren AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'a AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Sebahattin Tural, Belediye Başkan Adayı Şadi Uyar ile partililer ve vatandaşlar eşlik etti. Alaçam'da esnaf ziyaretinin ardından İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü'yü ziyaret eden Kılıç, "Maksat sadece seçimde başarılı olmak, seçim kazanmak değil. Biz skorborda değil, kaliteli hizmete bakıyoruz. Derdimiz Alaçam'a hizmettir" dedi.


AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: "Alaçam'a büyük hizmetlerimiz oldu. Samsun-Bafra yolunu 2008 yılı itibarıyla bitirdik. Şimdi üç büyük hedefi açıklıyorum: Bunlardan birincisi; Bafra- Alaçam duble yolunu 2009 ve 2010 yıllarında aktaracağımız yüksek miktardaki ödeneklerle bitireceğiz. Bunun hemen sonrasında Alaçam-Yakakent duble yolunu da tamamlayıp açacağız. İkincisi; Alaçam denizcilerinin kırk yıllık rüyası olan Toplu-Doyran Balıkçı Barınağı'nın ihalesini yaptık. 12 milyon TL tutan ödeneğini koyduk, inşallah bu ay içinde de temelini atacağız. Bu büyük hamle ile Alaçam'ı deniz kenarında ama denizden mahrum kalan, denizin nimetlerinden yararlanamayan ilçe görüntüsünden kurtaracağız. Balıkçı barınağı ile Alaçam'da balıkçılık ve denizcilik gelişecek.

Alaçam'a yönelik dev projelerin üçüncüsü; Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı olarak kuruluşu gerçekleştirilecek olan Meslek Yüksek Okulu'dur. Bu adımlar ile birlikte Alaçam adına yakışan bir gelişme sürecinin içerisine girmiş olacaktır. Şimdi geriye kalan şey Alaçam'ın belediye sınırları içinde ve büyük hizmetler üretmeye odaklanmış bir ekibi iş başına getirebilmektir. Biz istiyoruz ki Alaçam ilçemiz merkezi hükümetin büyük desteğiyle gerçekleştirilmekte olan bu üç büyük adımla yetinmesin. Yerel yönetim anlamında da Alaçam'a hizmet edelim, büyük eserler verelim. Alaçam AK Parti belediyeciliği ile tanışsın.

Alaçam Belediye Başkanı olacak kişi Ankara'nın yollarını aşındırsın, milletvekillerinin ve bakanların elini bırakmasın, geri kalmış Alaçam'ın, hizmete susamış Alaçamlının sesi soluğu olsun, gözü kulağı olsun, İller Bankası'nın kredi kaynaklarını, bakanlıkların proje hibelerini, Ankara'nın her türlü desteğini, milletvekillerimizin gayret ve desteğiyle Alaçam'a taşısın. Biz diyoruz ki; küçük düşünenler büyük işler yapamaz. Samsun-Bafra-Alaçam yolu büyük iştir, Toplu-Doyran Balıkçı Barınağı büyük iştir. Alaçam tercihini bu büyük işleri düşünenlerden, büyük eser ve hizmetleri hayata geçirenlerden yana kullansın. Alaçamlı gözünü dört açsın. Hizmet istiyorum desin, başka bir şey demesin. Oyunu iktidar partisinin adayı Şadi Uyar'a versin."
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 15:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?