4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kılıç’tan Cindoruk’a ağır eleştiri

KILIÇ’TAN CİNDORUK’A AĞIR ELEŞTİRİ

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, “Hem ‘Menderes’in avukatıyım’ diye 50 yıl bu milletin sırtından siyaset yapacaksın hem de CHP’nin ‘hayır’ dediği kampanyaya sen de kampanya düzenleyeceksin” dedi.

Eski AK Parti İl Başkanı ve eski Samsunspor Kulübü Başkanı işadamı Fuat Köktaş, parti kuruluşunda yer alan ağırlıklı partililerin katıldığı 400 kişiye Anakent Sosyal Tesisleri’nde iftar yemeği verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, TBMM Müşaviri Erdoğan Tok, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır’ın katıldığı iftar yemeğinde ev sahipliği yapan Fuat Köktaş, AK Parti’ye gönül vermiş insanlar olarak birer nefer olduklarını, hizmet etmeye de devam edeceklerini kaydetti.

Konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP’nin eski Genel Başkan Deniz Baykal ve görev arkadaşlarının referandumda yer almamalarına yönelik genelgeyi eleştirdi. Kılıç, “Şimdi etrafınıza bakın. Bir kaç gün önce CHP genelge yayınladı, Deniz Baykal ve A takımındaki isimlere CHP yasak getirdi. Referandumda sokağa çıkması, meydanlara inmeleri, çalışma yapmaları şu anki yönetim tarafından istenmiyor. Ama bize bakın, AK Parti’li olduğumuz için bu bayrağı taşıdığımız için buradayız” diye konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’a ağır eleştiriler yönelten Kılıç, Cindoruk'u fırsatçılıkla suçladı. Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hüsamettin Cindoruk, DP Genel Başkanı. Senelerce bu memlekette Adnan Menderes’in Yassı Ada’da avukatı diye rant yaptı, senelerce onun ekmeğini yedi. ‘Adnan Menderes’in avukatıyım’ diye defalarca milletvekili seçildi. Şimdi ne diyor. Darbe Anayasası’na sahip çıkıyor. Yeni özgürlükçü sivil Anayasa’nın karşısında kaya gibi duruyor. Hatta yeni Anayasaya ‘evet’ diyen eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’yu da şimdi partisinden ihraç ediyor. Kim bu Hüsamettin Cindoruk? 2009 yerel seçimlerinde İstanbul’da CHP adayına oy veren şahıs. Menderes’i ipe götüren CHP değil miydi? Hem ‘Menderes’in avukatıyım’ diye 50 yıl bu milletin sırtından siyaset yapacaksın hem de CHP’nin ‘hayır’ dediği kampanyaya sen de kampanya düzenleyeceksin.”

Muhalefetin ihraçlarına örnekler veren Kılıç, referandumda ‘evet’ diyeceği için CHP’li Eşref Erdem’in, partisinden ihraca sürüklendiğini, birçok ilçe belde belediye başkanının da muhalefet partisinde olmalarına rağmen ‘evet’ dediklerini hatırlattı. Kılıç, konuşmasının sonunda, Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı DSP’li Dikbıyık Belde Belediye Başkanı Kemal Ayhan’ın ‘evet’ için iftara katıldığını anons etti. Daha sonra Ayhan’ı yanına davet eden Kılıç, DSP’li belediye başkanı ile poz verdi.

Milletvekili Dilek Yüksel ve Belediye Başkan Vekili Turan Çakır da birer konuşma yaptı.

KILIÇ’TAN CİNDORUK’A AĞIR ELEŞTİRİ
KILIÇ’TAN CİNDORUK’A AĞIR ELEŞTİRİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 23:55:05
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 16:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?