6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kılıç'tan ilçe açıklaması

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, ilk kademe belediyelerinin birleştirilerek ilçe yapılmasındaki amacın etkili ve kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyledi.

İlk kademe belediyelerinin birleştirilerek ilçe yapılmasıyla ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Suat Kılıç, belediyelerin birleştirmenin amacını, "kamu harcamalarında tasarruf sağlamak, hizmetlerin kalitesini, etkinliğini ve verimliliğini artırmak" olarak açıkladı.

Tüzel kişiliği sona erecek belediye sınırları içinde hizmetlerin azalmayacağını, bilakis artarak süreceğini ifade eden Kılıç, hizmetlerin kalitesinde belirgin artışlar sağlanacağını, az paralı, güçsüz belediyelerin daha yüksek maddi imkanlara ve daha geniş bütçe imkanlarına kavuşacağını vurguladı.

Kılıç, "Belediyeleri birleştirmenin birincil hedef hizmetlerin kalitesini, etkinliğini ve verimliliğini artırmaktır. Belediyelerin birleşmesi sayesinde makine ve araç parklarının da birleşecek olması, az nüfuslu beldelerde sınırlı imkanlarla güç koşullar altında sürdürülen hizmetlerin etkinliğini artıracak, iş sürelerini kısaltacaktır" dedi.

Belediyelerin birleştirilmesinin ikincil hedefinin ise kamu kaynaklarının kullanımında tasarruf sağlamak olduğunu anlatan Milletvekili Kılıç, "Mevcut belediyelerin tüzel kişiliklerinin idamesi için kullanılan kaynaklar yeni süreçte daha fazla hizmetin yürütülmesine imkan verecektir. Cari giderler ve personel harcamaları azalacak, yatırım ve hizmet bütçeleri artacaktır. Planlama kolaylığı sağlanmış olacak, karar süreçlerinin daha hızlı işlemesine imkan sunulacaktır" diye konuştu.

Planlamanın siyasal kaygılar içermediğini kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:
"Geçmişte siyasi hesaplarla çok sayıda belediye kuruldu. Siyasal kaygıların gereği belediye sayısını azaltmak değil, artırmaktır. Burada ise tersi bir durum söz konusu. Yeni belediyeler ihdas edilmiyor, aksine mevcut belediye sayıları azaltılarak tasarruf önlemleri ve hizmet mantığı ön plana çekiliyor."

"Kimse kaygılanmasın hizmetler azalmaz, artar" diyen Kılıç, yeni dönemde belediye meclisi üyeliklerinin de çok daha etkili ve işlevsel bir nitelik kazanacağına dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?