4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kılıç'tan muhalefete eleştiri

KILIÇ'TAN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun nereli olduğu konusunda eleştirilerini sürdürerek, "Meydanlarda Başbakan Erdoğan'a, AK Parti hükümetine ve AK Parti kadrolarına ispat edilmesi imkansız yalanlar, iftiralar, dedikodular ve çamur atma kampanyaları ile saldırmanın adı siyaset değildir" dedi.

Çarşamba ilçesinde referandum çalışmalarını yürüten Suat Kılıç, esnaf ve halk ziyaretlerinin ardından Muhtarlar Derneği'nde, köy ve mahalle muhtarlarına hitaben konuşma yaptı. Muhalefete yönelik eleştirilerini ilçede de sürdüren Kılıç, CHP ve MHP'nin Anayasaya 'hayır' demekte zorlandığını, MHP'nin meydanlardan iyice çekildiğini kaydetti. Referandum sürecinde yaşanan olaylar hakkında bilgi veren Kılıç, "Sprey boyalarla Ankara'nın duvarlarına fitne fesat yazılar yazacak kadar hedefi küçülttüler. Duvar

yazıları ile siyaset CHP tarihinde bir ilktir. Ama bu duvar yazılarının özü olan fitne fesat arayışı CHP tarihinde bir ilk değil. CHP'nin klasiği, bir CHP geleneğidir" diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu'nu artık Anayasayı konuşmaya davet ediyorum" diyen Kılıç, "Kaçak siyaset yapmayı terk edip anayasanın özüne gelmeye davet ediyorum. ''Ortada kuyu var yandan geç'' anlayışı mazide kalan çocukların oynadığı bir mahalle oyunudur. Artık ortaya çıkmalı, meselinin özüne gelmeli, işin merkezinde Türkiye'nin gerçekleri üzerinden siyaset yapmayı denemelidir. İnkarcı yaklaşım partisine de kendisine de hiçbir şey kazandırmayacaktır'' açıklamasını yaptı.

Türk halkının Kılıçdaroğlu'nu Tuncelili olarak tanıdığını, kendilerinin Kılıçdaroğlu'nu Dersimli olarak bildiklerini söyleyen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

''Daha siyasete atıldığı ilk adımda memleketini bile Akşehir olarak değiştirmeyi düşünen bir ismin, yani doğum yeri olan Nazımiye'nin bile arkasında durmayan, giydiği gömleğin bile arkasında durmayan bir ismin gelecekte milletin talep ve beklentilerinin arkasında durabilmesi mümkün değildir. Ama Anayasa referandumuna sayılı günler varken, önünde hala bu milletle birlikte hareket edebilmenin bir fırsatı vardır. Giydiğin gömleğin arkasında durmadın, doğduğun ilçenin arkasında da durmadın, Tunceli'nin,

Dersim'in yanında da olmadın. Hiç olmazsa milletin destek verdiği, milletin sahip çıktığı, milletin istediği bu Anayasa değişikliğinin yanında durmayı başar. Hiç olmadı, bir meselede milletin durduğu yerde durmayı sen de başar. Meydanlarda Başbakan Erdoğan'a, AK Parti hükümetine ve AK Parti kadrolarına ispat edilmesi imkansız yalanlar, iftiralar, dedikodular ve çamur atma kampanyaları ile saldırmanın adı siyaset değildir. Ana muhalefet siyaseti hiç değildir. Genel Başkanlık koltuğuna oturduğu gün,

tutturduğu bir ezber var. O ezber üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. CHP'nin ve MHP'nin bugünlerde takip ettikleri ezberci ve retçi siyaset anlayışını millet 12 Eylül Pazar günü sandıkta bozacaktır."

Kılıç, 12 Eylül Pazar günü CHP'nin ezberinin bozulduğu gün olacağını ada sözlerine ekledi.

KILIÇ'TAN MUHALEFETE ELEŞTİRİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:13:04
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?