2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kılıç'tan 'Öğretmenler Günü' mesajı

KILIÇ'TAN 'ÖĞRETMENLER GÜNÜ' AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Türkiye'nin aydınlık ufuklara, Türk milletinin parlak ve güçlü yarınlara hazırlanmasında en büyük katkı ve emeğin sahibi olan öğretmenlerimize şükran hislerimizin derinleştiği bir günü daha birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz" dedi.

Kılıç yaptığı açıklamada, anne kucağından öğretmenlerin sevgi ve şefkatine doğru yol alan yavruların bu eşsiz mesleğin alçak gönüllü ve fedakar mensupları sayesinde hayata hazırlandığını, ayakları üzerinde durmayı başardığını vurguladı. "Cumhuriyet ile birlikte inşa edilen yeni Türkiye'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'ni çağlar ötesine taşıyacak yüksek iradenin gerçek sahibi öğretmenlerdir" diyen Kılıç, şunları kaydetti:

 "Bu mesleğin ne kadar önemli ve ne kadar yüksek bir görev olduğu, sorumluluğunun da ne ölçüde derin ve ağır bir sorumluluk olduğu tarihimizin her karesinden alınacak kesitlerde mevcuttur. Medeniyet ve ahlak anlayışımızın bize kati direktifi şudur: Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum! Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in direktifi de aynı yöndedir: Öğretmenler yeni nesil sizin eserinizdir! Cumhuriyetin en kuvvetli güvencesi olan yeni nesiller öğretmenlerin elinde şekillenecek ve bilgiyle derinleşecektir. O nesiller bizi muasır medeniyet seviyesine, hatta ötesine taşıyacaktır. İdeallerinin peşinden giden öğretmenler; vatana ve millete dair düşünceleri olan, medeniyet ve kültür birikimimize yönelik hassasiyetleri bulunan, değerler sistemimizi bir bütün halinde baş tacı yapan, ailesine ve çevresine saygılı, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı, geçici heveslerin değil kuvvetli hedeflerin peşinden giden idealist bir gençliğin tohumlarını yeşertecektir. Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde tüm öğretmenlerimin ve emekli öğretmenlerimizin gününü hürmetle, şükranla kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 15:47:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 16:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?