2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kılıç'tan polise kutlama

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Emniyet Teşkilatı'nın, devletin demokratik hukuk otoritesinin meşru gücünü temsil ettiğini belirterek, "Unutulmamalıdır ki, bir yerde demokrasinin yaşaması, diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür" dedi.
 

Suat Kılıç, Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisinin, görevini her zaman fedakarca yaptığını, gerektiğinde canını hiçe sayarak bu kutsal görevi yerine getirdiğini, toplumun güvenini ve takdirini kazandığını vurguladı. Kılıç, "Toplumsal hayatın şekillenmesinde ve yasal sürecin oluşması yönünde çaba sarf eden 164 yıl önce kurulmuş Emniyet Teşkilatımız, karşılaştığı meşakkat ve katlandığı fedakarlıkların yanında bilgiyi bilişim teknolojisiyle birleştirerek üstün bir gayretle olması gereken yere hızla ivme kat etmektedir. Bunun en yakın örneğini polis teşkilatımız son zamanlar bölücü terör örgütünün provokasyon ve eylemleri karşısında göstermiş olduğu dirayet ve soğukkanlılığı ile bunu bir kez daha tescil etmiştir" diye konuştu.


"Türk polisi bu ulvi görevi yerine getirirken demokrasinin gereklerine ve hukukun üstünlüğüne bağlılıktan, insan haklarını saygılı yaklaşımından taviz vermemiştir" ifadesini kullanan Kılıç, şunları söyledi:
"Polis teşkilatı bununla da kalmamış, sürekli kadrosunu genişleterek gücüne güç katmıştır. Hükümetimiz her bütçe kanunu ile polis teşkilatının takviyesi için yeni kadrolar tahsis etmiş, üniversite mezunu polislerimizle birlikte güçlenen teşkilatımız bizlere daha iyi hizmet verebilmek için dur durak bilmeden çalışmıştır ve çalışacaktır. Hukuk devletinde önemli bir yere sahip olan polisimiz, bizlerin huzuru ve güvenliğimizin tecellisinde önemli bir rol üstlenmektedir. Bu yolda, Polis Teşkilatımızın
kurulduğu 1845 yılından bugüne kadar görevi başında şehit düşen ve vefat eden tüm polislerimize Allah'tan rahmet diliyor, görevi başında mesai kavramı gözetmeden çalışan, teşkilatımızın değerli mensuplarının yıldönümünü en kalbi duygu ve sonsuz sevgilerimle kutluyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?