2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kılıç'tan Zafer Bayramı mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Dünya tarihinin en büyük askeri başarılarından biri olan ve sadece Türk milletinin değil, esaret altındaki tüm milletlerin kaderini değiştiren bu büyük zafer Anadolu'nun dünya döndükçe Türk ulusunun vatanı olarak kalacağının önemli bir göstergesidir" dedi.

Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Kılıç, "Dünya tarihinin en büyük askeri başarılarından biri olan ve sadece Türk milletinin değil, esaret altındaki tüm milletlerin kaderini değiştiren bu büyük zafer Anadolu'nun dünya döndükçe Türk ulusunun vatanı olarak kalacağının önemli bir göstergesidir. Türk milleti Kurtuluş Savaşı'nda kaderini kendi elleriyle çizmiş, kayıtsız şartsız egemenliğini dünyaya ilan etmiştir. Türk milleti ordusuyla, kadın-erkek, genç- yaşlı tüm fertleriyle topyekun bir direniş göstermiş, tarih önünde büyük bir destan yazmıştır. 30 Ağustos Zaferi tarihimizin en parlak başarıları arasında yer almaktadır. Bu büyük zafer, milletimizin ve kahraman ordumuzun Atatürk idaresinde, canımızdan aziz bildiğimiz, bin yıldır üzerinde yaşadığımız vatan topraklarını sonsuza kadar koruma azmiyle gerçekleştirdiği inanılmaz bir olaydır. Milletimiz böylelikle ecdadımızın büyük fedakarlıklarla vatan yaptığı mukaddes topraklarda sonsuza kadar bağımsız yaşama iradesini ortaya koymuştur. 30 Ağustos zaferi aynı zamanda milletimizin ve ordumuzun yenilmezliğini ve kudretini ispatlayan bir zaferdir. 30 Ağustos zaferinin ardından Atatürk'ün sağlam ve güçlü temeller üzerine kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin engin deneyiminin ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bu bakımdan 30 Ağustos zaferi, Türk milleti için yeni bir başlangıçtır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bağımsızlık uğraşının savaş alanındaki kazanımlarıyla yeni devletin gerçekleşme sürecinde yabancı güçler yenilgiye uğratılmıştır. Mustafa Kemal'in başkomutan olarak öngörüp yönetmesi nedeniyle ona saygı, bağlılık ve güvenin, anlamlı ve değerli bir belirtisi olarak 'Başkomutan Meydan Savaşı' adı verilen ve sahibinin askerlikteki erişilmezliğini bir kez daha kanıtlayıp vurgulayan destandır 30 Ağustos. Erinden, komutanlarına Türk askerinin vatanseverliği ve kahramanlığı ile yaratıldığından 30 Ağustos günü, Atatürk tarafından coşkuyla ve kıvançla kutlanan 'Zafer Bayramı' adıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne armağan edilmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü dolayısıyla aziz Türk milletini ve kahraman silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarını şahsım adına kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 16:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?