4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kilit isim tutuklandı

TEFECİ OPERASYONUNUN KİLİT İSMİ  TUTUKLANDI

Samsun'da "Vezne 4" adı verilen tefeci operasyonunda daha önce 12 kişi tutuklanırken, operasyonun kilit ismi olduğu iddia edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 ay süren takip sonucu Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte Çarşamba ve Terme ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerine operasyon düzenledi.

26 tim ve 180 jandarmanın görev aldığı operasyonda, Çarşamba ve Terme ilçelerinde örgütlü olarak tefecilik yaptıkları iddia edilen 21 kişi yaklaşık 2 ay önce gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 12 kişi tutuklanmıştı. Olayla

ilgili operasyonun kilit ismi olduğu iddia edilen ve firarda olan H.E. (66) de Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atakum ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. H.E., Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Jandarmadaki sorgulanması tamamlanan H.E., Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren H.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

H.E.'nin tutuklanmasıyla birlikte "Vezne 04" operasyonunda tutuklu sayısı 13'e çıkmış oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 13:45:00
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 15:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?