2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kıpırdamadan kitap okudular

Samsun'da, Alperen Ocakları üyeleri, vatandaşı kitap okumaya teşvik etmek amacıyla meydanda ayakta hareket etmeden kitap okudu.


23 Nisan Dünya Kitap Günü nedeniyle Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının azlığı ve vatandaşları kitap okumaya teşvik amacıyla ilginç bir yönteme başvurdu. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve kitap okumaya dikkat çeken pankart açan Alperen Ocakları üyeleri, daha sonra yanlarında getirdikleri kitapları temsili olarak 30 dakika okudu. Samsun'un en işlek noktası olan Cumhuriyet Meydanı'nda bir grup gencin hareket etmeden kitap okuduğunu gören vatandaşlar ise gençleri ilgiyle izledi. Kitap okumanın faydalarını anlatan gençler, vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı. Etkinlik hakkında bilgi veren Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Coşkun Arslan, Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının yüzde 11 seviyelerinde olduğunu, yüzde 75'inin evinde ise kütüphane bulunmadığını kaydetti.


Kitap okumaya vatandaşları teşvik etmek ve faydalarını anlatmak için temsili olarak meydanda açık havada kitap okuduklarını belirten Arslan, Türkiye'nin kitap okuma alışkanlığında 173 ülke arasında 86. sırada olduğunu kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?