6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kiracısına kızdı, kapıyı söktü

Samsun'da bir ev sahibi, kendisine borcu olan kiracısının dış daire kapısını yerinden sökerek aracına yükleyip götürdü. Kış günü oturduğu evin kapısız kalan kiracı ise polise şikayette bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, Atakum beldesi Mimarsinan Mahallesi'nde meydana geldi. 6 yıldır aynı dairede oturan seyyar köfteci Alayiddin Odabaş'ın (35), ev sahibine kira borcu olmasından dolayı oturduğu daireden çıkması istendi. Bugün saat 12.30 sıralarında Odabaş'ın oturduğu daireye gelen ev sahibi C.T., yanında bulunan bir kişiyle birlikte dairenin dış kapısını yerinden sökerek aracına yükleyip götürdü. Evde bulunan Alayiddin Odabaş'ın eşi Melek Odabaş (33), olayı kocasına haber verdi.

Evine geldiğinde dış kapının yerinde olmadığını gören Alayiddin Odabaş, Atakum Polis Merkezi'ne giderek polise şikayette bulundu. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayarak gözyaşı döken Melek Odabaş, ev sahibinin zili çaldığını belirterek, "Herhalde eşimi soracak dişe düşündüm ve kapıyı açtım. Yanındaki bir kişiyle birlikte dış kapıyı yerinden söküp götürdü. Biz şimdi kış günü ne yapacağız?" dedi.

Ev sahibinden şikayetçi olduğunu ifade eden Alayiddin Odabaş, "6 yıldır bu evde oturuyorum. 2007 yılı Haziran ayında eşim kadın hastalığından dolayı ameliyat oldu. Seyyar köftecilik yaptığımı için işlerim iyi değildi. Bu ameliyatta masrafımız olduğu için ev karamızı ödeyemedim. Ev sahibine yaklaşık 6 aylık bir kira borcum var. Elime para geçince ödeyeceğim. Hatta 6 aylık borcumun dışında kiramın bir aylığını bugün kendisine teslim ettim. Ancak, evden çıkmamı istedi. Böyle bir olay yapacağı aklıma
gelmezdi. Kendisinden şikayetçi oldum. Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Ev sahibi C.T. ise, " Alayiddin Odabaş'ın bana 7 ay kira borcu var. Bu parayı da istemiyorum. Yeter ki benim evimden çıksın. Ben de evimi boşaltması için dava açacağım" şeklinde konuştu.

Öte yandan, polisin devreye girmesiyle ev sahibinin yerinden sökerek götürdüğü kapı olaydan 4 saat sonra yerine takıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 18:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan inceoğlu IP: 85.105.108.xxx Tarih : 22.02.2008 10:45:13

ne adi insanlar var bu memlekette bunların çoğuda mal mülk sahibi al birini vur ötekine evde eşi olmayan bir bayana bu yapılırmı al o kapıyı münasip bi yerine sok samsun bunun gibi cins ev sahipleriyle dolu evlerini kiraya veriyolar sonra mallarında gözleri kalıyo madem öle verme kardeşim kiraya hepimiz insanız başımıza türlü türlü işler gelir her günümüz bir olmaz ki adam ödeyememiş öldün mü 7 ay beklemekle  daha kötü şeyler söylemk isterdim sana ama burda yazılmaz