5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Kırsal kandırma planı maddi desteği

Samsun'un Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programının 2. dönem proje tekliflerinin 28 Ağustos tarihine kadar uzatıldığını söyledi. 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi amacıyla hibe programlarının ülke genelinde başlatıldığını belirten İlçe Tarım Müdürü Dursun, "25 bin YTL ile 300 bin YTL arasında hibe programı kapsamında 2 türlü yatırıma hibe desteği verilecek. Tarımsal ürünlerin yani bitkisel, hayvansal ve su ürünlerinin işlenmesi, ambalajlanması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlarla jeotermal, güneş, rüzgar ve benzeri alternatif enerji kaynakları kullanılan seralar, ekonomik yatırımlar olarak hibe desteği içerisine giriyor. 

Mevcut altyapı tesislerinin rehabilitasyonları, yerüstü kaynaklarından geliştirilen basınçlı yeni sulama projeleri ve mevcut sulama tesislerinin basınçlı sulama yöntemiyle yenilenmesine yönelik projeler, altyapı projeleri içerisine girmektedir. Ekonomik yatırımlar projelerinde bireysel başvurular için 25 bin YTL, şirket, grup ve ortaklıklar başvuruları için 175 bin YTL hibe desteği veriliyor. Hibe miktarı proje bedeli yüzde 50 oranındadır. Son başvuru tarihi ise 28 Ağustos 2006 tarihidir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 14:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?